Pohjoiseen luvassa etelän sohjokeli huomiseksi – Useista ulosajoista huolimatta vakavilta vahingoilta on tänään vältytty

Torstaina saderintama on jo Lapissa. Idässä lunta voidaan saada jopa 10–15 senttiä.

Alkuiltaan mennessä Tieliikennekeskuksen tietoon ei ollut tullut vakavia loukkaantumisia tai kuolonkolareita. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Lounaasta saapuneet lumi- ja räntäsateet tekivät keskiviikkona ajokelistä huonon eteläisessä Suomessa. Loskaisilla teillä tapahtui useita ulosajoja ja pieniä onnettomuuksia etenkin eteläisessä Suomessa.

Esimerkiksi Kanta-Hämeessä on sattunut useita ulosajoja. Valtatie 9 oli Humppilan ja Loimaan rajalla poikki yli tunnin rekan kaaduttua ja Hausjärvellä koulubussi päätyi kyljelleen ojaan. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin. Myös Päijät-Hämeessä koululaisia kyydinnyt minibussi suistui tieltä. Onnettomuudesta selvittiin ilman loukkaantumisia.

Onnettomuushälytyksiä oli eri puolilla maata, mutta ainakaan alkuillasta vakavista loukkaantumisista tai kuolonkolareista ei ollut Tieliikennekeskuksen mukaan tietoa

Kolareita ja ulosajoja on sattunut päivän mittaan myös Länsi-Uudellamaalla ja poliisi neuvoi Twitterissä autoilijoita varaamaan kunnolla aikaa matkantekoon.

Myös Ylen meteorologi Nina Karusto kehottaa varovaisuuteen.

– Varsinkin pohjoinen-etelä-suunnassa ajavan pitää olla varovainen. Ajokeli voi vaihdella rajusti jopa vain kymmenen kilometrin matkalla, Karusto sanoo.

Saderintama eteni päivän mittaan Lounais-Suomesta ja Uudeltamaalta Hämeeseen ja iltaa kohden koilliseen.

Huomisen puolella lumi- ja räntäsateiden rintama yltää itään ja pohjoisemmas, Lappiin saakka. Idässä voi sataa paikoin lunta kymmenen, jopa 15 senttimetriä. Lapissa sateet tulevat lumena.

Lämpötilan nollalinja yltää huomenna Oulun korkeudelle.

Lue lisää: