1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sauli Niinistö

Presidentti Sauli Niinistö tarkasti Panssariprikaatin: "Olipa vakuuttavaa ja reipasta toimintaa"

Niinistö seurasi Parolannummella Hattulassa taisteluharjoitusta ja tapasi myös varusmiehiä.

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö maastopuvussa haastattelumikrofonien takana
Presidentti Sauli Niinistö teki harvinaisen vierailun Panssariprikaatiin Hattulaan. Ville Välimäki / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarkasti tänään joukkojaan Parolannummella Hattulassa rankassa lumipyryssä. Tarkastuskäynnin aikana presidentti Niinistö tutustui Maavoimien ja Panssariprikaatin toimintaan ja ajankohtaisiin asioihin. Joukko-osaston osaamista esiteltiin taisteluharjoituksessa.

Panssariprikaatin esikuntapäällikön Janne Hakaniemen mukaan presidentille haluttiin antaa kuva siitä, että harjoitus on tuottanut tulosta.

– Taisteluharjoituksessa maastossa nähdään, mitä taistelijamme ovat oppineet lyhyen alokaskauden jälkeen.

Kovin usein ei presidentti ole Panssariprikaatissa Hattulassa vieraillut.

– Tämä on nyt epävirallinen tieto, mutta sisäisen tietomme mukaan viimeksi 1980-luvun alkuvuosina näin olisi tapahtunut. Eli tärkeä päivä tämä on, sanoo Panssariprikaatin esikuntapäällikkö Janne Hakaniemi.

Vierailun yhteydessä Niinistö tapasi varusmiehiä ja keskusteli heidän kanssaan. Taisteluharjoitusta Niinistö kiitteli jälkeen päin lyhykäisesti.

– Olipa vakuuttavaa ja reipasta toimintaa, presidentti kommentoi.

Parolannummella Panssariprikaatin taistelunäytös
Taisteluharjoituksessa esiteltiin Prikaatin varusmiesten osaamista. Ville Välimäki / Yle

Niinistö vastasi vierailullaan myös maailmantilanteeseen

Presidentin näkemykset Kreikan ja Turkin rajalla vallitsevasta tilanteesta kiinnostivat mediatilaisuudessa toimittajia. Presidentti Niinistö uskoo, että näkisimme saman tilanteen kuin vuonna 2015, ellei Kreikka olisi laittanut täysiä jarruja.

– Kreikka ei ota vastaan pakolaisia. EU ja Suomi siinä mukana tukevat Kreikkaa. Totean uudelleen sen, että ellei Kreikka olisi laittanut jarruja päälle, niin kyllä sitten varmasti olisi aika runsasta liikettä koko ajan. Me olemme tällaisessa tilanteessa nyt.

Niinistö sai vastata myös kysymykseen maanpuolustuksen tulevaisuudesta ja naisten merkityksestä maanpuolustuksessa.

– Nythän työnsä aloittaa komitea, joka miettii näitä asevelvollisuusasioita. Eräs miettimisen aihe on varmaan naisten osuuden lisääntyminen ja minusta on hyvä, että asia tulee perinpohjin käsitellyksi. Mitä tulee maanpuolustukseen yleensä, olen hyvin luottavainen ja se, mitä täällä tänään koin, on vain omiaan lisäämään luottamusta, totesi presidentti Sauli Niinistö Hattulassa.

Lue seuraavaksi