1. yle.fi
  2. Uutiset

Keski-Pohjanmaalla tehdään suhteessa eniten yrityskauppoja

yrityskaupat
Kuvassa Sami Viljanen
Sami Viljasen mukaan hähmäinen ilmapiiri yrityskauppojen ympäriltä on väistynyt, aiemmin saatettiin pelätä esimerkiksi asiakaskatoa, jos tieto kauppahalukkuudesta olisi levinnyt kilpailijan korviin.Ville Viitamäki / Yle

Keski-Pohjanmaalla tehdään yritysten omistajavaihdoksia eniten suhteessa yrittäjien määrään. Asia ilmenee ensimmäistä kertaa julkaistusta omistajavaihdosindeksistä, johon on yhdistetty tilasto- ja haastattelutietoja.

Eniten omistajaa vaihtavat pienet yritykset. Yrityskannan vaihtuvuus on kuitenkin vähäistä, tämä johtuu Kokkolanseudun kehitysyhtiö Kosekin yrityskehittäjä Sami Viljasen mukaan muun muassa siitä, että uudet yritykset ovat pysyneet hyvin pystyssä.

Omistajavaihdosten halukkuudesta ja valmiudesta kertovassa indeksissä Keski-Pohjanmaa on maakunnissa häntäpäässä, mutta tämä on linjassa yrittäjien ikärakenteen kanssa.

– Olemme tyytyväisiä tämän tutkimuksen tuloksiin. Omistajavaihdokset ovat olleet viime vuosina kasvussa. Yrityskauppa nähdään nykyään yrityksen luonnollisena kehitysaskeleena yrityksen elinkaaressa, sanoo Viljanen.

Lisää aiheesta:

Jos yritys menee kaupaksi, Osmo Määttälä lähtee kelkkasafarioppaaksi Lappiin – "Saman tiskin takana on tullut oltua nyt varmaan se 38 vuotta"

Lue seuraavaksi