1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Kaakkois-Suomen teitä päällystetään kesällä viime vuotista enemmän – tänä vuonna käytössä on huomattavasti enemmän rahaa

Määrärahojen kasvu näkyy myös pienemmillä teillä, joita pystytään tänä vuonna päällystämään aiempaa enemmän.

Teiden kunnostamiseen on tänä vuonna Kaakkois-Suomessa käytössä noin yhdeksän miljoonaa euroa. Kuvituskuva. Kuva: Matti Myller / Yle

Kaakkois-Suomessa päällystetään tänä kesänä enemmän teitä kuin viime vuonna.

Tänä vuonna teiden kunnostamiseen on Kaakkois-Suomessa käytössä noin yhdeksän miljoonaa euroa. Rahaa on käytössä noin 40 prosenttia viime vuotista enemmän.

Teiden päällystämiseen on käytössä noin 6,5 miljoonaa euroa, tiemerkintöihin 1,5 miljoonaa euroa ja pienempiin paikkauksiin vajaa miljoona euroa.

Kasvaneiden määrärahojen myötä teitä pystytään kunnostamaan aiempaa enemmän. Tänä vuonna Kaakon teitä päällystetään noin 190 kilometrin matkalta. Viime vuonna teitä päällystettiin noin 70 kilometriä vähemmän.

Tulevana kesänä päällysteitä uusitaan esimerkiksi kuutostiellä sekä Lappeenrannassa että Kouvolassa ja E18-tiellä Haminan ja Kotkan välillä. Kuutostien nelikaistaisilla osuuksilla aiotaan päällystää vain pääkaistat. E-18 tiellä päällystetään kaikki neljä kaistaa noin kymmenen kilometrin matkalta.

Määrärahojen kasvu näkyy myös pienemmillä teillä, joita pystytään tänä vuonna päällystämään aiempaa enemmän.

Pisimmältä matkalta päällystetään Keltakankaan ja Haminan välistä tietä 371. Se saa uuden päällysteen 32 kilometrin matkalta. 15-tietä päällystetään Keltakankaan kohdalta. Kotkassa päällystetään esimerkiksi Kymintietä ja Karhulantietä. Kouvolassa päällystetään esimerkiksi Ahlmanintietä, Koriantietä ja kantatietä 46 Voikkaalla. Virolahdella päällystettä uusitaan Pihlajantiellä.

Seututietä 387 päällystetään Lappeenrannan Ylämaan ja Miehikkälän Muurikkalan alueelta sekä Simolan ja Hanhijärven väliltä. Lisäksi päällystetään Taipalsaarentietä.

Päällystyskohteet ovat parhaillaan kilpailutuksessa.