KAMKin opiskelijoiden peli pääsee satojen tuhansien nähtäville – Tuottaja: "Tottakai tällä haetaan suurta suosiota"

KAMKBALL-peli tulee näkymään isosti Helsingin katukuvassa vielä tämän kevään aikana.

pelit
KAMKBALL -peli
KAMKBALLissa pieni valkoinen pallo syö keltaisia palloja, yrittäen olla osumatta isoihin punaisiin palloihin. Radical Red Games / KAMK

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kehittämä KAMKBALL-peli (siirryt toiseen palveluun)pääsee satojen tuhansien nähtäväksi. KAMKin toisen vuoden pelialan opiskelijoista koostuva Radical Red Games- tiimi kehitti täysin uuden pelin, joka nostettiin korkeakoulun yhteishakukampanjan keskiöön.

KAMKBALL-pelin idea syntyi tammikuussa ja nyt peli on jo pelattavissa netissä. Pelin yhtenä esikuvana on vuosituhannen alun kännyköistä tuttu matopeli. Peli tulee näkymään maaliskuun aikana näyttävästi muun muassa Helsingin Narinkkatorin ja rautatieaseman suurilla mainosnäytöillä.

– Tottakai tällä haetaan suurta suosiota. Meidän tiimin aikaisempia pelejä on pelannut ehkä sata pelaajaa, ja jos tälle saadaan tuhansia pelaajia, niin se on meidän kolmen hengen tiimille tosi iso juttu, tiimin tuottaja Jari Räisänen sanoo.

Red Radical Games -tiimin tavoitteena on opintojen aikana jatkaa pelien suunnittelemista ja perustaa opintojen jälkeen myös oma pelialan yritys.

– Asiakasprojekteissa asiakas tietenkin määrittää raamit, mutta kyllä me halutaan tehdä kokonaan omiakin projekteja. Haaveena olisi tehdä pelejä, jotka voisivat vaikuttaa ihmisiin ja herättää tunteita ja ajatuksia.

Jari Räisäsen mukaan yksinkertaiselta vaikuttava pisteiden keräyspeli ei ole aivan helppo, ja sen haastavuuteen saattaa vähän koukuttuakin.

– Peli on aivoille yllättävän haastava, sillä sen liikkumismalli on itsessään jo aivoja jumppaava.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus