1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronaviruksen Drive-in-näytteidenottopisteet laajenevat pääkaupunkiseudulla Uuden lastensairaalan lisäksi Jorvin ja Peijaksen sairaaloihin

Koronavirustesti voidaan tehdä ainoastaan silloin, kun oireita ilmenee.

Näytteenottopaikalle pääsee autolla Uuden lastensairaalan parkkihallin vasemmalta puolelta. Kuva: Silja Viitala / Yle

Koronaviruksen Drive-in-näytteidenottopisteet otetaan käyttöön Uuden lastensairaalan lisäksi myös Peijaksen ja Jorvin sairaaloissa.

Drive-in-näyte voidaan ottaa ilman, että auton kyydistä tarvitsee nousta. Potilaat voivat tulla näytteenottoon lääkärin puhelimessa tekemän riskiarvion perusteella ennalta sovittuna aikana.

Koronavirustesti voidaan tehdä ainoastaan silloin, kun oireita ilmenee. Oireettomien testaaminen ei anna luotettavia tuloksia tartunnasta.

Näytteenotto kestää muutaman minuutin

Ensimmäinen Drive-in näytteidenottopiste avattiin Helsingin Uuden lastensairaalan ambulanssisyvennykseen maanantaina. Testausta varten tarvittavaa näytteidenottoa on pyritty nopeuttamaan ja helpottamaan, kun testattavien määrä on lisääntynyt.

Autossa tapahtuva näytteenotto helpottaa perheiden asioimista, kun he voivat ajaa omalla autolla sairaalan alueella olevaan ambulanssisyvennykseen, ja näyte otetaan nopeasti. Näytteenootto kestää muutaman minuutin, ja perhe pääsee jatkamaan matkaa autolla kotiin.

Mikäli perheellä ei ole autoa, niin on mahdollista järjestää ambulanssi, joka hakee testattavan näytteidenottoa varten.

Kello 10.57 lisätty juttuun kappale "Koronavirustesti voidaan tehdä ainoastaan silloin, kun oireita ilmenee. Oireettomien testaaminen ei anna luotettavia tuloksia tartunnasta.".

Lue myös:

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta: Lentoyhtiöt menettävät yli 100 miljardia – Suomessa viisi uutta tartuntaa