Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö kehottaa koronatilanteen vuoksi harkitsemaan, minne kannattaa matkustaa

Presidentti ei ottanut kantaa siihen, vaikuttaako virus hänen matkustamiseensa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi kansalaisia ja tiedotusvälineitä Iissä torstaina aamupäivällä. Kuva: Pekka Loukkola / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kehottaa miettimään tarkkaan ulkomaille matkustamista koronavirustapausten takia. Presidentti otti asiaan kantaa Iissä Pohjois-Pohjanmaalla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa torstaina iltapäivällä.

Sairaustapauksia on tullut Suomeen Italiasta. Niinistö sanoo, että vielä kymmenisen päivää sitten Italia kertoi, että tapauksia oli pari sataa. Sen jälkeen sairastuneiden määrä on noussut tuntuvasti.

– Nythän Italia eksponentiaalisesti kertoo lisätapauksista ja kuolleitakin on jo lähes sata. Kymmenen päivää tai kaksi viikkoa sitten Italia ei näyttänyt kovin merkilliseltä tässä suhteessa. Kannattaa kyllä nyt vähän miettiä, minne kaikkialle kannattaa nyt mennä, Niinistö opasti.

Myöhemmin torstaina iltapäivällä Sodankylässä hän täsmensi tarkoittavansa erityisesti niitä alueita, joilla on paljon virusta liikkeellä.

Kun Niinistöltä kysyttiin, vaikuttaako koronavirus hänen matkustamiseensa, hän vastasi:

– Saapa nähdä.

Suomessa koronaviruksen tilanne on presidentin mukaan erittäin hyvin hallinnassa.

– Suomessa tapauksia on vielä vähän, mutta muualla Euroopassa [määrät ovat] jo aika suuria.

"Talous on kuitenkin vain taloutta"

Hän arvioi koronaviruksen vaikuttavan talouteen myös Suomessa. Jotkut taloustieteilijät ovat ennustaneet Suomen talouden painuvan jopa taantumaan.

– Sana taantuma kuulostaa aika kovalta. Kaikki taantumat on kuitenkin hyvin selvitetty, lamatkin. Silloin kun puhutaan vakavasta sairastumisesta, talous on kuitenkin vain taloutta, se kyllä aina paikkaa itse itsensä.

Iistä presidentin matka jatkui torstaina Lappiin ja Sodankylään. Niinistön ohjelmassa Sodankylässä oli vierailu Sodankylän avaruuskampuksella Tähtelässä, Hyvinvointikeskus Sopukan vihkijäiset sekä kansalaistapaaminen.

Presidentti Niinistö saapuu vihkimään Hyvinvointikeskus Sopukan. Kuvassa oikealla Sodankylän kunnan perusturvajohtaja Harri Tiuraniemi . Kuva: Raimo Torikka / Yle

Perjantaina Niinistö vierailee Inarin Lemmenjoella.

Presidentti leikkasi nauhan. Vierellä Sodankylän kunnanjohtaja Kirsi Virtanen. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Keskustele aiheesta 6.3.2020 kello 23:een saakka!