Yagmur Özberkan on Radio Suomen lounaissuomalaisen iltapäivän uusi ääni

– Olen sellainen reipas töksäyttelijä, täräyttää Yle Puheelta Radio Suomen ja lounaisen Suomen puolelle hyppäävä radiojuontaja.

Lounais-Suomi
Yagmur Özberkan.
Yagmur Özberkan.Jouni Koutonen / Yle

Vuodesta 2016 Yle Puheella Mahadura & Özberkan -ohjelmaa Susani Mahaduran kanssa juontanut Yagmur Özberkan ei ole halunnut missään vaiheessa muuttaa Helsinkiin, vaikka työt ovat pitkälti siellä olleetkin.

Ylpeä turkulainen sanoo elämässään olevan kolme kovaa teetä: kotikaupunki Turku, synnyinmaa Turkki sekä opiskelupaikkakunta Tornio.

Siksi hän onkin erityisen iloinen päästessään töihin lounaiseen Suomeen juontamaan Radio Suomen Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa arkisin kuultavaa iltapäivälähetystä. Lounais-Suomessa tullaan kuulemaan suorapuheista naista.

– Puhetta riittää, siitä se ei tule jäämään kiinni. Olen sellainen reipas töksäyttelijä, joka rakastaa radiossa tarinoita. Pitkin päivää ihmisille tapahtuu erilaisia tarinoita, haluan jakaa näitä kuuntelijoiden kanssa.

Tylsyys olisi pahin loukkaus

Yagmur Özberkan haluaa olla juontaja, joka ei jätä yleisöä kylmäksi. Kollega kutsui häntä joskus töksäyttelijäksi, mutta niin sanottu töksäyttely on myös tietynlaista suoruutta eikä välttämättä huono asia.

– Jos joku sanoisi, että olen tylsä, niin se olisi kyllä loukkaus. Haluan, että ihmiset joko pitävät minusta radiojuontajana tai sitten pitävät vaikka ärsyttävänä. Ei saa olla mitäänsanomaton.

Özberkan aloitti Pasilaan Radio Suomen kanavatoimitukseen siirtyneen Jyrki Hakasen seuraajana maaliskuun ensimmäisenä maanantaina. Lounaissuomalaista iltapäiväohjelmaa kuullaan arkisin kello 14–18. Keskiviikkoisin ohjelma päättyy viideltä.

Uuden äärellä oleva juontaja kertoo jännittävänsä suoria lähetyksiä sopivasti, vaikka kokemusta Yle Puheen puolelta löytyykin rutkasti.

– Asteikolla yhdestä kymppiin ehkä kahdeksan. Eka kerta on aina eka kerta.