1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sodankylä

Tasavallan presidentti vierailee tänään Sodankylässä ja huomenna Inarissa

Sodankylän kunta järjestää bussikuljetuksen Hyvinvointikeskus Sopukan pihalle presidentin tapaamiseen.

Presidentti Sauli Niinistön vierailu Sodankylässä alkoi Tähtelässä. Kuvassa oikealla Sodankylän geofysiikan observatorion johtaja Eija Tanskanen. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee torstaina Sodankylässä.

Presidentti aloittaa vierailunsa Sodankylän avaruuskampuksella Tähtelässä. Siellä hän tutustuu Sodankylän geofysiikan observatorioon, Ilmatieteen laitoksen Arktiseen avaruuskeskukseen ja tapaa Sodankylän kunnan edustajia.

Iltapäivällä presidentti Niinistö osallistuu Hyvinvointikeskus Sopukan vihkiäisiin ja tapaa kuntalaisia Sopukan pääsisäänkäynnin edustalla kello 15.30.

Sodankylän kunta järjestää kuntalaisille bussikuljetuksen kunnanviraston pihasta Sopukkaan presidentin tapaamiseen. Sopukkaan voi saapua myös kävellen, mutta muuta ajoneuvoliikennettä alueella tulee kunnan mukaan välttää.

Presidentin vierailu aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Sopukassa torstaina iltapäivällä. Kello 14 – 17 hoidetaan vain kiireellistä hoitoa vaativat potilaat ja asiakkaat ja saman ajan pääsisäänkäynti on suljettu. Kiireellistä hoitoa vaativat potilaat ja asiakkaat kulkevat Sopukkaan henkilöstön sisäänkäynnin kautta.

Niinistön Lapin vierailu jatkuu perjantaina Lemmenjoella Inarissa. Siellä luvassa on tapaamiset Saamelaiskäräjien, Kolttien kyläkokouksen ja Inarin kunnan edustajien kanssa. Lisäksi presidentti käy Palton tilalla.