1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nurmes

Pielisen Kala ja särkikalasäilyke ehdolla vuoden lähiruokateoksi

Luonnonkala-säilyke on yksi viidestä yleisöäänestykseen valitusta lähiruokatekoehdokkaasta.

Luonnonkalaa säilykkeenä. Kuva: Meri Remes / Yle

Nurmeslainen Pielisen Kala ja yrityksen Luonnonkala-säilyke on ehdolla vuoden 2020 lähiruokateoksi.

Nurmeslainen särkikalasäilyke on nostettu julkisuudessa esiin tonnikalan kotimaisena haastajana.

Lähiruokateon palkintoraadin mukaan tuotteessa ja yrityksessä yhdistyvät kotimainen kalastus ja ravinto, kuluttajaystävällisyys ja puhdas maku.

Raadin mukaan Pielisen Kalan toimintaa ohjaavat rakkaus puhtaaseen luontoon ja perinteiseen kalastukseen.

Kaikkiaan lähiruokatekoehdokkaita on viisi.

Äänestys tapahtuu Lähruoka&luomu -messujen nettisivuilla. Yleisöäänestys järjestetään valinnan yhteydessä ensimmäistä kertaa.

Voittaja julkistetaan messuilla huhtikuun alussa.