Varkaudessa aiotaan kokeilla lentokenttäkuljetusta

Bussi kulkisi aamuisin Varkaudesta Joroisten kautta Helsinki-Vantaalle ja palaisi illalla samaa reittiä takaisin.

Varkaus
Resenärer med kappsäckar går på Helsingfors-Vanda flygplats. I mitten syns avgående flyg på en tavla.
Liikennöinti arkipäivisin Helsinki-Vantaan lentoasemalle on alkamassa maaliskuun puolivälissä ja sen on tarkoitus jatkua toukokuun loppupuolelle saakka.Yle/Laura Hyyti

Varkaudessa aiotaan kokeilla lentokenttäkuljetusta Helsinki-Vantaalle. Liikennöinti arkipäivisin Varkaudesta Joroisten kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalle on alkamassa 16. maaliskuuta. Kokeilun on tarkoitus kestää 29. toukokuuta asti.

Jos kokeilu toteutetaan, Varkaus ja Joroinen lupautuvat takaamaan yhteyden tappiot. Enimmillään Varkaus joutuisi maksamaan noin 26 500 euroa ja Joroinen 6 600 euroa, jos bussissa ei ole yhtään matkustajaa.

Matkustajalle hinta on suuntaansa 45 euroa. Jos bussissa on päivittäin 15 matkustajaa, kuntien tappiotakausta ei tarvita lainkaan.

Lentokenttäbussi lähtisi aamulla Varkaudesta Navitakselta, Joroisissa se pysähtyisi Jari-Pekan pysäkillä ja sieltä bussi jatkaisi suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Bussi palaisi samaa reittiä takaisin illalla.

Varkauden kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan ensi maanantaina. Joroisten kunta on ilmoittanut, että he ovat valmiita osallistumaan tappiontakaukseen, mikäli Varkaus tekee myönteisen päätöksen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus