1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Tays avasi neuvontapuhelimen koronaviruksesta

Numerosta voi kysyä ohjeita, jos epäilee koronavirustartuntaa.

Koronatartuntaa epäilevät saavat nyt neuvoja puhelimitse Taysista. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays on ottanut käyttöön neuvontapuhelimen. Sieltä voi kysyä ohjeita, jos epäilee koronavirusinfektiota.

Neuvontanumero 03 311 65333 on käytössä ympäri vuorokauden. Puheluun vastaa sairaanhoitaja, joka selvittää, onko syytä epäillä koronaviruksen aiheuttamaa infektiota.

Mikäli koronavirusinfektio vaikuttaa mahdolliselta, soittajalle annetaan toimintaohjeet. Numerosta ei anneta yleistä terveysneuvontaa.

Mikäli soittajan oireet eivät viittaa koronavirusinfektioon, hänet ohjataan ottamaan yhteyttä muihin terveydenhuollon palveluihin.

Pirkanmaan ensimmäinen koronavirustartunta varmistui keskiviikkona. Sairastunut on 44-vuotias. Hän on eristyksessä kotona ja hyvässä kunnossa.

Myös sairastuneen kolme perheenjäsentä on altistunut ja hekin ovat eristyksissä. Koko perhe on ollut viime viikolla matkalla Pohjois-Italiassa, joka on julistettu epidemia-alueeksi.

Lue myös:

Pirkanmaalla on todettu ensimmäinen koronavirustartunta – kolme perheenjäsentä altistunut

Suomessa vahvistunut viisi uutta koronavirustapausta – kolme tartunnoista pääkaupunkiseudulla, muut Pirkanmaalla ja Hämeenlinnassa

Suomessa todettu yhteensä 15 koronavirustartuntaa – tämän tiedämme sairastuneista