Uusi yritys perustaa kalatalousalueet Tornion-Muonionjoelle ja Ounasjoelle

Kalatalousalueet piti perustaa jo vuosi sitten, mutta tuolloin kokoukset jouduttiin keskeyttämään.

Lappiin yritetään perustaa jälleen kalatalousalueita Tornion-Muonionjoelle ja Ounasjoelle maalis-huhtikuun vaihteessa. Kuva: Riikka Rautiainen/ Yle

Lappiin yritetään perustaa jälleen kalatalousalueita Tornion-Muonionjoelle ja Ounasjoelle. Uudet perustamiskokoukset pidetään maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kalatalousalueet piti perustaa jo vuosi sitten, mutta tuolloin kokoukset jouduttiin keskeyttämään kalastusoikeuksista vallitsevan tulkintaepäselvyyden vuoksi.

Kalastuslain mukaan vesialueen omistaja omistaa myös kalastusoikeuden. Tornion-Muonionjoella ja Ounasjoella vesialueen omistaa energiayhtiö Fortum, joka on aikanaan ostanut vesialueet voimalarakentamista varten.

Vesiomistuksensa myyneet koskitilat taas katsovat kalastusoikeuksien säilyneen tiloilla erillisenä oikeutena.

Kalatalousalueiden vastuulla on kalavesien käyttö- ja hoitosuunnitelmien laatiminen. Ne myös jakavat osakaskunnille kalastuslupamaksuista kertyneitä rahoja kalaston hoitoon.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).