Kotkan kaupunki kokeilee anonyymia rekrytointia – "Tämä on selvästi uusi trendi"

Henkilöstöpalveluyritys poistaa henkilötiedot hakemuksista ennen niiden käsittelyä.

Rekrytointi ja työnhaku
työhaastattelu kuvattuna ylhäältä
Kotka aikoo kokeilla anonyymia rekrytointia, koska sen on todettu helpottavan maahanmuuttajien työllistymistä ja vähentävän ikä- ja sukupuolisyrjintää työnhaussa. Kuvituskuva.AOP

Kotkan kaupunki kokeilee tämän vuoden aikana anonyymia rekrytointia.

Anonyymissa rekrytoinnissa hakemuksen käsittelijä ei näe esimerkiksi hakijan nimeä, sukupuolta, syntymäaikaa eikä kansalaisuutta.

Edelleenkin tiedot esimerkiksi hakijan koulutuksesta, oppilaitoksista, valmistumisvuodesta ja työkokemuksesta olisivat rekrytoijan käytössä jo hakemusten käsittelyvaiheessa. Kaupungin mukaan nämä tiedot ovat välttämättömiä hakijan kelpoisuuden selvittämiseksi.

Anonyymia rekrytointia on kokeiltu eri puolilla Suomea. Tarkoituksena on lisätä rekrytoinnin yhdenvertaisuutta.

– Itse en välttämättä näe tälle kauhean vahvaa tarvetta, mutta tämä on selvästi sellainen uusi trendi, jota kokeillaan, sanoo Kotkan kaupungin henkilöstöjohtaja Minna Uusitalo.

Uusitalon mukaan esimerkiksi maahanmuuttajat saattavat kokea, että ulkomaalaistaustainen nimi on este työnsaannille.

Kotkan kaupunginhallitus on linjannut, että kaupunki kokeilee anonyymia rekrytointia, koska sen on todettu helpottavan maahanmuuttajien työllistymistä ja vähentävän ikä- ja sukupuolisyrjintää työnhaussa. Huomio kiinnittyy taustatietojen sijaan osaamiseen ja työkokemukseen.

Kirjaston väki kiinnostunut

Rekrytoinnin anonyymiydestä mainitaan jo hakuilmoituksessa. Hakijalta toivotaan, ettei hän kirjoita avoimiin hakukenttiin mitään ikään tai sukupuoleen viittaavaa.

Ulkopuolinen henkilöstöpalveluyritys poistaa henkilötiedot hakemuksista ennen niiden käsittelyä. Kun rekrytoija on valinnut haastatteluun kutsuttavat hakijat, hän saa heidän yhteystietonsa henkilöstöpalveluyritykseltä.

– Kritiikkinä voisi sanoa, että jos on paljon hakijoita, niin tämä on erittäin työlästä. Meillä tätä käytetään niissä rekrytoinneissa, missä hakemuksia odotetaan alle 20, sanoo Kotkan kaupungin henkilöstöjohtaja Minna Uusitalo.

Uusitalon mukaan esimerkiksi kirjasto on osoittanut vahvaa kiinnostusta hakumenetelmälle.

Haastattelut ja rekrytointiprosessin jatko toteutetaan entiseen tapaan. Käytännössä anonyymia rekrytointiprosessia noudatetaan siis haastatteluvaiheeseen saakka.

Kotkan kaupunginhallitus käsittelee anonyymin rekrytoinnin toimintamallia ensi viikolla.

Lue lisää:

Anonyymia rekrytointia kokeillaan eri puolilla maata – arvioi itse, palkkaisitko sinä tämän työnhakijan

"Pistää eri tavalla kiinnittämään huomiota osaamiseen" – Helsinki ja Rovaniemi kokeilevat saavatko ne parempia työntekijöitä, kun nimi ja ikä jätetään hakemuksista

Suomalainen nimi on valtava etu Suomen työmarkkinoilla – tutkija lähetti tuhansia työhakemuksia eri nimillä ja tulokset hätkähdyttävät

Jos työelämän syrjintä on laitonta, miksi se on Suomessa niin yleistä? Tässä 5 syytä

"Miespuolinen lääkäri ohjeisti sanomalla, että nainen ei voi saada sekä uraa että perhettä" – raskaus on yleisimpiä syitä syrjintään töissä