1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen satamissa ei karanteenilaivoja nähtäisi – sairastunut toimitettaisiin hoitoon heti seuraavassa satamassa

Varustamot noudattavat viranomaisten ohjeita ja panostavat siivoukseen.

koronavirus
Matkustajalaiva Helsingin satamasta.
Tallink Silja ja Viking Line noudattavat THL:n ohjeita.AOP

Sataman edessä kelluvat koronalaivat eivät olisi todennäköisiä Suomessa. Ainakin Tallink Silja ja Viking Line toimittaisivat oireilevan matkustajan hoitoon heti seuraavassa satamassa.

Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan mahdollisessa koronavirusepäilyssä matkustaja eristettäisiin omaan hyttiinsä ja vietäisiin hoitoon seuraavassa satamassa. Varustamo olisi asiasta myös heti yhteydessä THL:ään tai kohdemaan terveysviranomaisiin.

– Myös oireilevan kanssa lähikontaktissa olleiden tilanne käytäisiin läpi, ja siinäkin noudatettaisiin viranomaisten ohjeita, Nöjd sanoo.

Varustamon laivoja on alkuvuodesta tehosiivottu ja desinfioitu influenssan varalta. Nyt edetään samalla kaavalla.

– Lisäksi informoimme matkustajia käsienpesun tarpeellisuudesta. Miehistön ruokalassa voimme välillä käyttää "käsipesupoliisia" varmistamassa, että kädet tulevat kunnolla pestyä, Nöjd kertoo.

Risteilykausi alkaa huhtikuussa

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svanström sanoo, että Viking Linen noudattaa THL:n ohjeita kuten ennenkin. Varustamo toimittaa vakavasti sairastuneen matkustajan aina seuraavassa satamassa hoitoon, oli kyse mistä sairaudesta tahansa.

Helsingissä käy paljon myös kansainvälisiä risteilyaluksia, mutta juuri nyt ei ole risteilykausi. Se alkaa jälleen huhtikuussa.

Helsingin Satama kertoo noudattavansa viranomaisten ohjeita. Jos laituriin tulisi alus, jossa olisi koronapotilaita, asiassa edettäisiin viranomaisten ohjeistuksen mukaan.

Koronaan varaudutaan myös Tallinnan satamassa, jossa viranomaiset alkoivat eilen torstaina mitata maahan saapuvien matkustajien ruumiinlämpöä. Kuumeinen matkustaja ohjataan vapaaehtoiseen terveysneuvontaan, mutta hänen pääsyään maahan ei estetä.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Asuntovelallisten koronapelko hellittää, moni tiivistää jouluseurueen kokoa, Fauci pahoitteli puheitaan ja sanoi luottavansa Britannian rokoteviranomaisiin

Karanteeni Teneriffalla on ohi, pietarsaarelaispari palasi vihdoin kotiin – "Emme olisi päässeet pois ilman inttämistä"

Lue seuraavaksi