Rovaniemi valitsi uudet jaostot - Aarne Jänkälä johtaa kylien kehittämisjaostoa

Kaupunki perusti viisi uutta jaostoa kun se vähensi lautakuntien määrää.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupunginvaltuuston kokous Keltakankaan väistötiloissa
Suurin osa jaostojen jäsenistä on kuntapoliitikkoja. Kuvassa Rovaniemen kaupunginvaltuusto marraskuussa 2019.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen kaupungin uudet jaostot on nimetty. Kaupunki perusti viisi uutta jaostoa kun se vähensi lautakuntien määrää osana organisaatiouudistusta.

Jaostoille on siirretty osa toimielimien tehtäviä. Esimerkiksi lakkautettujen aluelautakuntien tehtäviä on siirretty elinvoimalautakunnan alaiselle kylien kehittämisjaostolle.

Kylien kehittämisjaoston puheenjohtajaksi on valittu Aarne Jänkälä (kesk.). Jänkälä on kaupunginvaltuuston varavaltuutettu. Kaikki muut jaostojen puheenjohtajat ovat valtuutettuja.

Puheenjohtajaa lukuunottamatta jäsenet on ovat eri kylien kyläkokousten ehdokkaita. Jäseniksi valittiin Ilkka Ulkuniemi, Petri Niemi, Heli Rapakko, Anna Väänänen, Veera Moilanen, Pekka Kuoksa, Päivi Saarijärvi, Pekka Kunnari, Hillevi Vitikka, Jaakko Huttunen, Kauko Leiviskä ja Minna Uusiautti.

Elinvoimalautakunnan jätehuoltojaoston puheenjohtaja on Jaakko Portti (vas.)

Sivistyslautakunnan ja perusturvalautakunnan yhteisen lapsiperheiden ja nuorisoasioiden jaoston puheenjohtajaksi on valittu Sanna Luoma (kok.). Perusturvalautakunnan yksilöasioiden jaostossa puhetta johtaa Riitta-Maija Hokkanen (kd.).

Kaupunginhallituksella on kolme jaostoa. Hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen jaoston puheenjohtaja on Sanna Karhu (kesk.), nimitysjaoston Harri Rapo (sd.) ja tilajaoston Juhani Juuruspolvi (kok.).

Jaostot valittiin lautakuntien ja kaupunginhallituksen päätöksillä.

KORJATTU: Kylien kehittämisjaoston jäsenten nimissä oli yksi virhe, Jarmo Huhtalan sijaan jäsenenä on Veera Moilanen.