Mies puukotti naista Kemijärvellä – 9 vuoden vankeustuomio pysyi hovioikeudessa ennallaan

Miehen valitus ei menestynyt Rovaniemen hovioikeudessa.

puukotus
lakikirjoja hyllyssä
Nainen kuoli puukotuksesta saamiinsa vammoihin sairaalassa.Ismo Pekkarinen / AOP

Kemijärveläisen miehen saama tuomio taposta on pysynyt Rovaniemen hovioikeudessa. Lapin käräjäoikeus tuomitsi 57-vuotiaan miehen viime toukokuussa yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen taposta. Mies oli riidan päätteeksi lyönyt puukolla naista, joka kuoli saamiinsa vammoihin Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä. Surma tapahtui Kemijärvellä vuodenvaihteessa 2018–2019.

Mies kiisti syytteen jo käräjäoikeudessa ja vetosi muistamattomuuteensa. Hän valitti tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen. Hovioikeudessa hän vaati tapposyytteen hylkäämistä ja toissijaisesti selitti syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn tai törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Mies vaati vankeusrangaistuksensa alentamista. Hän kiisti aiheuttaneensa naisen kuoleman, ja sanoi ettei hänen tarkoituksenaan ollut tappaa naista.

Hovioikeus toimitti asiassa pääkäsittelyn, mutta ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Hovioikeus katsoi, että koska mies kohdisti puukoniskun liikuntarajoitteisen ja sohvalla maanneen naisen ylävartaloon, hänen olisi tullut pitää naisen kuolemaa teon todennäköisenä seurauksena.

Mies on siten tahallaan tappanut naisen, hovioikeus totesi. Oikeuden mukaan miehen rangaistuksen alentamiselle ei ole olemassa riittäviä perusteita. Ratkaisuun voi hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta, jos oikeus myöntää valitusluvan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus