1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaani laittaa etätyöhön päiväkotien ja koulujen työntekijät, jotka ovat lomailleet koronaviruksen epidemia-alueilla

Italiasta, Kiinasta, Etelä-Koreasta tai Iranista palaava opetusalan työntekijä ei saa mennä työpaikalleen kahteen viikkoon.

koronavirus
Lähikuva kannettavasta tietokoneesta ja älypuhelimesta.
Kajaanissa päivähoidon ja koulujen työntekijät eivät saa tulla töihin kahteen viikkoon, jos ovat lomailleet epidemia-alueella. Kuvituskuva.Laura Mainiemi / Yle

Kajaanin kaupunki on linjannut, että koronaviruksen epidemiamaista eli Italiasta, Kiinasta, Etelä-Koreasta tai Iranista palaavat oireettomat päivähoidon ja koulujen työntekijät tekevät etätyötä 14 vuorokautta Suomeen palaamisen jälkeen.

Linjaus koskee siis varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, toisen asteen koulutusliikelaitoksen sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun henkilökuntaa.

Ohje astuu voimaan heti ja on voimassa toistaiseksi.

– Näillä ohjeistuksilla haluamme luoda turvaa, että taudin itämisaika menee umpeen, sanoo perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen.

Kyseiset työntekijät eivät saa tulla työpaikalle sitä ennen vaan tekevät työnsä etänä kotona. Tarvittaessa hänelle hommataan sijainen.

– Kyllä meillä töitä riittää, yksi työ etänä olevalla on kehittää sähköistä etäopetusta.

Kajaanissa on tällä hetkellä yksi perusopetuksen opettaja etätyössä. Rissasen mukaan tilanteesta on keskusteltu hänen kanssaan hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kajaanin kaupungin linjauksen mukaisesti työtehtäviin liittyvää matkustamista on minimoitava. Epidemiamaihin matkustaminen on työhön liittyen kokonaan kiellettyä. Myöskään vapaa-ajan matkustamista epidemiamaihin ei suositella.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi