1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan Ristinummen Youtube-pahoinpitelystä epäillyt ovat 14-15 -vuotiaita poikia

Poliisi on kuullut uhria ja suurinta osaa tekijöiksi epäillyistä. Osa heistä ei ole iältään rikosoikeudellisessa vastuussa.

pahoinpitely
Kuvassa nuorisojoukko hyökkää pyöräilijän kimppuun.
RistinummenPahoinpitelystä epäillyt tekijät ovat 14-15 vuotiaita alueella asuvia poikia.Kuvakaappaus Facebookista

Vaasassa Ristinummella viikonloppuna tapahtuneen miehen pahoinpitelyn tutkinta on edennyt. Poliisi on kuullut uhria ja suurinta osaa tekijöiksi epäillyistä. Kaikki tekijöiksi epäillyt ovat alaikäisiä, alueella asuvia 14-15 vuotiaita poikia.

– Näyttää siltä että tapahtumia on edeltänyt molemminpuolinen huutelu, joka sitten on kärjistynyt siihen että poikajoukko on yhteisestä päähänpistosta käynyt miehen kimppuun, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ronnie Lind.

Uhri ei saanut pahoinpitelystä vakavia vammoja. Ulkopuolisen pahoinpitelystä kuvaama video levisi viikonlopun aikana sosiaalisessa mediassa.

Poliisi kuulee ensi viikolla loput tekijöiksi epäillyistä ja päättää yhdessä syyttäjän kanssa siitä, nostetaanko asiasta syytteitä pahoinpitelystä tai törkeästä pahoinpitelystä.

Alle 15-vuotiaana rikoksen tehneen asiaa ei käsitellä oikeudessa eikä hänelle tuomita rangaistusta, vaan heistä tehdään lastensuojeluilmoitus.

Lue lisää:

Poliisi on tavoittanut Ristinummen pahoinpitelyn uhrin – kaikkia tekijöitä ei ole vielä kuultu.

Poliisi etsii Vaasan Ristinummen epäillyn pahoinpitelyn tekijöitä – tutkinta käynnistyi somevideosta.

Lue seuraavaksi