1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutiset somenostot

Menikö ohi? Lue tästä viikon parhaat jutut!

Hyvää naistenpäivää! Jos kaipaat viikonloppuusi lukemista, tässä on koostettuna tältä viikolta kiinnostavia juttuja!

Janina Tiihonen yhdessä Ensio-hevosensa kanssa. Kuva: Diana Åkerlund

Kun aivovammasta kärsivä 22-vuotias postasi jatkuvasti kuvia hevosesta, kaverit pyysivät lopettamaan – uudesta Instagram-tilistä tuli hitti

Janina Tiihosen mielestä ratsastaminen on ollut hänelle parasta terapiaa. Kuva: Matti Hovi

Janina Tiihonen on selvinnyt kahdesta aivoverenvuodosta. Hän kokee saaneensa parhaan avun ratsastusterapiasta ja ratsastuksesta vapaa-ajalla.

Suomalaista urheilukenttää vaivaa kuplautuminen, sanoo Kiira Korpi – "Valitettavan usein kaltoin kohdellut ovat ongelmajätettä"

Kiira Korpi Kuva: Juha Heikanen / Yle

Kenellä on vastuu siitä, että nuoret voivat harrastaa turvallisesti ja hyvillä mielin? Tätä pohtii kilpauransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi.

Laulaja Kasmir kamppaili vuosia ulkonäköpaineiden kanssa – Yksi repliikki Sinkkuelämää-sarjassa vei itseluottamuksen

Laulaja Kasmir kertoi ulkonäköpaineistaan Yle Akuutin haastattelussa. Kuva: Tero Kyllönen, Yle

Ruutupaita, parta ja aina päässä oleva lippis. Laulaja Kasmirin ulkonäöstä on tullut hänen tavaramerkkinsä. Lippiksen alle kätkeytyy kuitenkin pahaa mieltä ja häpeää.

Tinder-treffeillä Barcelonassa ymmärsin, miksi naiset rynnivät kaduille naistenpäivänä

Kuva: Antti Haanpää / Yle

Feminismi on rantautunut Espanjaan, mutta monille se tarkoittaa edelleen ääriajattelua, kirjoittaa Ylen Barcelonan-toimittaja Maija Salmi.

Tiedätkö, mitä on pyllyttäminen? Entä mistä naisen häpy on vanhan kansan mukaan tehty? Testaa tietosi suuressa naiseuden voima -visassa!

Kuva: AOP

Naistenpäivän kunniaksi on aika juhlistaa naisia ja naiseuden voimaa. Kokosimme visaan kysymyksiä ja tietoa, miten naisia on pelätty, palvottu ja kunnioitettu historian aikana ja millaisia myyttejä naiseuteen liittyy.