1. yle.fi
  2. Uutiset

Kangasalla keskeytetään opetus 500 oppilaan koulussa koronaviruksen vuoksi, 90 oppilasta altistunut

Myös Tampereen yliopiston opiskelijoita on altistunut.

koronavirus
Tiedotustilaisuus Kangasalla sijaitsevan Pitkäjärven koulun sulkemisesta
Tiedotustilaisuus Kangasalla sijaitsevan Pitkäjärven koulun sulkemisesta

Kangasalla Pitkäjärven koulussa noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta on altistunut koronavirustartunnalle, kertoi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sunnuntaina.

Sairaanhoitopiirin mukaan opetus Pitkäjärven koulussa keskeytetään alkavaksi viikoksi ja kaikki tartunnalle altistuneet laitetaan karanteeniin.

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa järjestettiin asiasta tiedotustilaisuus klo 17.

Sairaanhoitopiirin mukaan altistumiset liittyvät uusimpiin todettuihin tartuntoihin Pirkanmaalla, joista yksi liittyy Kangasalla Pitkäjärven kouluun ja kaksi Tampereen yliopistoon. Pitkäjärven koulussa tartunnan saanut on opetushenkilökuntaan kuuluva, tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Altistuneiksi katsotaan kaikki oppilaat, joita hän on opettanut maanantaina ja tiistaina, sanoi osastoylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa sairastunut voi hyvin ja on eristyksessä.

– Korostan, että meillä ei ole epidemiaa vaan yksittäisiä tapauksia. Näillä rajaustoimilla pyrimme estämään leviämistä, sanoo Syrjänen.

Kangasalla Vatialassa aivan Tampereen rajan tuntumassa toimivassa yläkoulussa on vajaat 500 oppilasta. Sairaanhoitopiirin mukaan koulun tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti muuhun toimintaan.

– Virukset elävät hyvin vähän aikaa pinnoilla ja kuolevat ihan tavallisilla siivoustoimilla, mitä kouluissa ja yliopistolla tehdään. Olennaisin tartuntatapa on pisaratartunta, joka vaatii läheisen kontaktin, sanoo Syrjänen.

Syrjäseltä kysyttiin tiedotustilaisuudessa, miten hän näkee koronavirustilanteen etenemisen Suomessa ja muualla Euroopassa. Taysin osastoylilääkäri Jaana Syrjänen piti todennäköisenä, että Suomessakin tulee sellaisia tartuntoja, jotka eivät liity matkailuun.

– Siihenkin on varauduttu, hän sanoi.

Myös yliopistolla altistuneita

Myös Tampereen yliopiston opiskelijoita on altistunut koronavirukselle. Sairaanhoitopiirin mukaan altistumiset liittyvät Tampereella perjantaina ja lauantaina todettuihin tartuntoihin. Tartunnan saaneet ovat hyvässä kunnossa ja kotona eristyksessä.

Tampereen yliopiston rehtorin Mari Wallsin mukaan yliopistolla on tarkka ohjeistus koronaviruksen varalle. Yliopiston tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja toiminta yliopistossa jatkuu normaalisti, Walls sanoo.

Pääosa altistuneista on Rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoita Hervannan kampukselta, kerrotaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa. Heitä on alle 20, ja heidät on laitettu karanteeniin.

Lue lisää:

Koronaviruksen sulkeman koulun vanhemmat miettivät nyt, voiko töihin mennä – äidin mukaan teinin ensireaktio kertoo, ettei paniikkia ole

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Suomessa 196 uutta tartuntaa, Espanjaan taas poikkeustila, lehti: Britanniassa terveydenhuoltoalaa saatetaan rokottaa jo jouluksi

Yle Roomassa: Uusien tartuntojen vyöry aiheutti Pohjois-Italian eristystoimet

Koulut kiinni, häät ja hautajaiset peruttu – Hallitus määrää järeitä rajoituksia Pohjois-Italian epidemia-alueille

Lue seuraavaksi