1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Lauttasaaren ala-asteella laitettiin kaksi luokkaa koronaviruskaranteeniin

Karanteeni kestää kaksi viikkoa.

Lauttasaaren ala-asteen 3E- ja 3F-luokat on asetettu kahdeksi viikoksi koronaviruskaranteeniin. Kuvituskuva. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Lauttasaaren ala-asteella on asetettu kahden luokan oppilaat ja henkilökuntaa koronaviruskaranteeniin, Helsingin kaupunki tiedottaa.

HUSissa todettiin sunnuntaina koronavirustartunta työikäisellä naisella, joka kuuluu Lauttasaaren ala-asteen henkilökuntaan. Tartunta liittyy perjantai-iltana HUSissa todettuun tartuntaan, mitä ennen tartunnan saaneella ei ole ollut tietoa koronavirustartunnan mahdollisuudesta.

Kotiin jäävät luokkien 3E ja 3F oppilaat sekä 10 henkilökunnan jäsentä. Karanteeni kestää kaksi viikkoa. Yhteensä karanteenissa on noin 60 ihmistä. Asiasta on tiedotettu koululaisten vanhempia Wilma-viestillä.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja edellä mainittujen luokkien oppilaat ovat asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan altistuneet. Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Lue lisää:

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta täältä