1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuun kirjallisuusmatkailua kehitetään valtavalla joukolla – Aluekehitysasiantuntija: "Kainuulaiset rakastavat omaa, täällä syntynyttä kirjallisuutta"

Yksi tulevaisuuden kirjallisuusmatkailukohteista voisi olla Turjanlinnan hiihtoretki.

kirjallisuus
Helena Aaltonen
Helena Aaltonen uskoo Ilmari Kiannosta irtoavan paljon kirjallisuusmatkailuainesta. Jarmo Nuotio / Yle

Toistasataa kainuulaista on ollut kehittämässä tuotteita maakunnan kirjallisuusmatkailuun. Kainuussa toimii viisi aktiivista kirjailijayhdistystä, mikä on poikkeuksellinen keskittymä Suomessa.

– Minusta se kertoo siitä, että kainuulaiset rakastavat omaa, täällä syntynyttä kirjallisuutta ja ovat innostuneita sen perinteen tallettamisesta, ylläpitämisestä, tunnetuksi tekemisestä. Siitähän se kertoo ja rakkaudesta kotiseutuun, siitä se myös vahvasti kertoo, Kainuun liiton aluekehitysasiantuntija Helena Aaltonen.

Esimerkiksi suomussalmelainen kirjailija Ilmari Kianto on jo entuudestaan tuttu monelle turistille, kertoo kylpylähotelli Kiannon Kuohujen omistaja Tomi Holappa.

– Kirjallisuus jo omana aiheena on sellainen, että kun sitä paikallista kulttuuria tältäkin saralta löytyy, niin sen valjastaminen ihan tuotteena matkailukäytössä, niin siinä löytyisi varmasti potentiaalia.

Holappa näkee, että korpikirjailijan ympärille on mahdollista tehdä lisää ympärivuotisia tuotteita, jotka toisivat Suomussalmelle lisää matkailijoita. Yksi sellainen olisi kirjailijan taiteilijakotiin, Turjanlinnaan, tehtävä hiihtoretki.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi