Kysely: Uudellamaalla yläkouluissa koulukiusaamista eniten Askolassa, vähiten Hangossa

Kouluterveyskyselyn mukaan Uudenmaan kunnissa on kiusattuna keskimäärin viisi prosenttia nuorista vähintään kerran viikossa.

koulukiusaaminen
Tyttö makaa sohvalla ja katsoo kännykän näyttöä
Kouluterveyskyselyn mukaan koulukiusaaminen on vähentynyt Uudellamaalla kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna selvästi. Henrietta Hassinen / Yle

Koulukiusaamista esiintyy Uudenmaan yläkouluista eniten Askolassa ja vähiten Hangossa.

Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille viime vuonna tehdyssä kouluterveyskyselyssä (siirryt toiseen palveluun) Askolassa kertoi joutuvansa kiusatuksi viikoittain peräti 16 prosenttia oppilaista. Hangossa luku oli vain kaksi prosenttia.

Kiusattuna vähintään kerran viikossa on Uudenmaan kunnissa keskimäärin viisi prosenttia nuorista, esimerkiksi Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Keskiarvoa enemmän yläkouluissa kiusataan vastauksien perusteella Askolan lisäksi Lohjalla, Mäntsälässä ja Siuntiossa. Vähemmän kiusaamista esiintyy Järvenpäässä, Karkkilassa, Nurmijärvellä ja Vihdissä.

Kouluterveyskyselyn mukaan koulukiusaaminen on vähentynyt Uudellamaalla kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna selvästi.

Kymmenen vuotta sitten kiusatuksi tulemisesta vähintään viikoittain noin yhdeksän prosenttia kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista.

Lue myös:

Kirkkonummelaiset vanhemmat kertovat koulukiusaamisesta – isä näki luokan WhatsApp-ryhmässä videon: "Lastani lyötiin ja potkittiin"

Hyvää tekevät karvanaamat haluavat koulukiusaamisen jälkihoitoa ja partakummeja– ”Mad Viking” Sami Orava: “Kiusaamisen jälkihoito unohtuu hyvin useasti”

Jarno Jäppinen kertoo, kuinka häntä nöyryytettiin, kiristettiin ja hakattiin kouluissa – nyt hän vaatii kaupungilta korvauksia koulukiusatuille

Tarkennettu 11.3.2020 klo 9.58: Tarkennettu otsikkoa lisäämällä siihen sana yläkouluissa.