1. yle.fi
  2. Uutiset

Päijät-Hämeessä on todettu ensimmäinen koronavirustartunta

Maanantaina kerrottiin seitsemästä uudesta tartunnasta, joista yksi on Päijät-Hämeessä mökkeilevällä helsinkiläisnaisella.

koronavirus
Näytteitä
Koronavirustartunnan saanut nainen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin (HUS). Lehtititetojen mukaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä avusti näytteenotossa, koska nainen oleskelee alueella.Emma Pietarila/Yle

Päijät-Hämeestä on löytynyt ensimmäinen koronavirustartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. THL tiedotti maanantaina seitsemästä uudesta tartunnasta, joista yksi on Päijät-Hämeen alueella.

Sunnuntaina Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi, että Päijät-Hämeessä mökkeilevällä helsinkiläisnaisella on todettu koronavirustartunta. Naisen kotikunnasta johtuen tartunnasta tiedottaminen kuuluu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille. HUS ei ole vahvistanut kenenkään tartunnan saaneen oleskelevan Päijät-Hämeessä. Mutta Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tiedossa ei ole muita tapauksia. Yhteensä Suomessa on todettu tähän mennessä 30 koronavirustartuntaa.

ESS:n mukaan nainen on matkustanut hiljattain Italiassa, minkä jälkeen on tehnyt etätöitä vapaa-ajan asunnollaan. Perjantaina otetun testin tulos selvisi sunnuntaina.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan yhdelläkään päijäthämäläisellä ei ole todettu koronaviruksen tartuntaa tähän mennessä. Virusnäytteitä Päijät-Hämeessä on otettu viime viikonloppuun mennessä kaikkiaan 28 henkilöltä. Maanataina tulokset tulivat yhdestätoista näytteestä ja ne kaikki olivat negatiivisia. Yhtymän mukaan näytetteitä otetaan nyt aktiivisesti, että mahdoliset tartunnan saajat tavoitettaisiin aikaisessa vaiheessa ja taudin leviäminen pystyttäisiin rajoittamaan.

Tartuntaa epäilevien pitää Päijät-Hämeessä ottaa yhteyttä numeroon 116 117.

Kanta-Hämeessä on todettu toinen tartunta, nyt Forssan seudulla.

Yle Uutiset kokoaa uusimmat tiedot koronaviruksesta tähän artikkeliin.

Lue seuraavaksi