Hyppää sisältöön

Mikkeli tilaa ulkopuolisen tahon selvityksen kaupungin väitetystä rakenteellisesta korruptiosta

Pieni joukko kaupungin työntekijöitä jätti kaupunginhallitukselle vetoomuksen ulkopuolisen selvityksen teettämisestä työrauhan palauttamiseksi.

Kuva: Timo Ikonen / Yle

Mikkelin kaupunki tilaa ulkopuolisen tahon selvityksen koskien väitteitä kaupunkiorganisaation rakenteellisesta korruptiosta. Kaupunginhallitus valtuutti maanantaina kaupunginjohtajan tilaamaan selvityksen.

Mikkelin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Satu Taavitsainen (sd.) jätti helmikuussa kaupungin kansliaan oikaisuvaatimuksen kaupungin korruptiota koskevasta selvityksestä. Taavitsaisen mukaan kaupunginlakimiehen selvitys ei ollut perinpohjainen ja koskee hänen rankaisuaan kaupungin rakenteellisen korruption selvittämisen sijaan. Selvityksessä kaupunginlakimies tuli lopputulokseen, että korruptiota ei ole tapahtunut. Tapahtumasarja sai alkunsa vuosi sitten keväällä Taavitsaisen mielipidekirjoituksesta, ja siitä voi lukea tarkemmin tästä jutusta.

Asiakokonaisuuteen liittyen seitsemän kaupungin työntekijää jätti kaupunginhallitukselle vetoomuksen ulkopuolisen selvityksen hankkimisesta. Vetoomuksen allekirjoittaneet katsovat, että ulkopuolinen selvitys olisi tarpeellinen luottamuksen ja työrauhan palauttamiseksi.

Päätös oikaisuvaatimuksesta annetaan, kun ulkopuolinen selvitys on valmistunut.

Lisää aiheesta: