1. yle.fi
  2. Uutiset

Tanssi tuo iloa kaikenikäisille – katso, kuinka Hämeenlinnan Mummodiscossa tampattiin lattiaa

Suuren suosion saaneet Mummodiscot levittävät musiikin ja liikunnan iloa ikäihmisille.

tanssi
Mummodisko Tavastialla
Hämeenlinnassa mummodiscoillaan tänään, tämä arkistokuva on Mummodiscosta Helsingistä vuodelta 2017.

Hämeenlinnassa ikäihmiset pääsevät tiistaina tanssimaan ensimmäistä kertaa suosituksi ilmiöksi nousseessa Mummodiscossa., jossa soi Abba, Village People ja Rauli Badding Somerjoki. Levymusiikin lisäksi Mummodiscossa kuullaan tänään myös elävää musiikkia, paikalla esiintyy Meiju Suvas.

Mummodisko on geronomiopiskelijoiden Mikko Haapalaisen ja Joni Tammisalon konsepti virkistää vanhustyötä. Mummodisco ry:n aktiivi, näyttelijä Tuija Piepponen sanoo mummodiscoilun muuttavan ihmisten asenteita ikääntymistä kohtaan.

– Itselläni on rakas suhde discomusiikkiin, koska discot tulivat juuri silloin, kun itse olin hyvässä iässä. Se oli suuri muutos silloin kaikkeen musiikin ja tanssimisen kulttuuriin, kertoo mummodiscoilun äidiksi tituleerattu Pieppponen. Disco-kulttuuri tuli Suomeen 1970-luvun puolivälissä.

Viime vuosina Mummodiskot ovat saaneet valtaisan suosion. Niitä on järjestetty lukuisia kertoja muun muassa vanhusten hoivakodeissa ja palvelukeskuksissa.

Hämeenlinnan uimahallin liikuntasalissa pidettävän discon järjestäjinä ovat muun muassa Kanta-Hämeen muistiyhdistys (siirryt toiseen palveluun) ja Mummodisco ry. Hämeenlinnassa mummodiscoilu liittyy Aivoviikkoon (siirryt toiseen palveluun). Tutkimusten mukaan liikunta ja mielen hyvinvointi edistävät aivojen terveyttä.

Lue seuraavaksi