Ryanair peruu lisää Lappeenranta-Bergamo -lentojaan – Lappeenranta kehotti Ryanairia keskeyttämään lennot

Myös eteläkarjalaiset olivat painostaneet Lappeenrannan kaupunkia, jotta Ryanair keskeyttäisi Bergamon lennot. Lentoja on nyt vähennetty huhtikuun alkupuolelle saakka.

Ryanair
Matkustajia Lappeenrannan lentokentän lähtöportilla
Lentoyhtiö Ryanair on peruuttanut Lappeenrannan ja Bergamon välisiä lentojaan huhtikuun alkupuolelle saakka.Kare Lehtonen / Yle

Lentoyhtiö Ryanair kertoo peruvansa (siirryt toiseen palveluun) lisää Lappeenrannan ja Bergamon välisiä lentojaan.

Ryanair on peruuttanut maaliskuun lennot kahta päivää lukuunottamatta Lappeenrannan ja Bergamon välillä. Tällä hetkellä lennot näyttävät palaavan huhtikuun alkupuolella takaisin normaaliin eli kahteen edestakaiseen lentoon viikossa.

Italia on julistautunut koronaviruksen tartunta-alueeksi, ja esimerkiksi liikkumista rajoitetaan nyt kaikkialla Italiassa huhtikuun kolmanteen päivään saakka.

Lappeenrannan kaupunki oli kehottanut Ryanairia vakavasti harkitsemaan lentojen keskeyttämistä.

Lappeenrannan kaupungin turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen kertoo, että eteläkarjalaisilta on tullut runsaasti painetta lentojen keskeyttämiseksi.

Meuronen muistuttaa, että lentojen kieltäminen edellyttäisi monen tahon valtakunnallista päätöstä, jonka kynnys on hyvin korkea. EU:n keskeisiä perusperiaatteita on vapaa liikkuvuus.

Turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen kertoo, että tällä hetkellä tärkeää on myös kotiuttaa matkustajia Italiasta Lappeenrantaan ja edelleen Venäjälle sekä Lappeenrannasta Italiaan.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus