Pohjois-Karjalassa todettu ensimmäinen koronavirustartunta

Sairastunut on Outokummussa työskentelevä opettaja. Hän ei ole käynyt työpaikalla lomansa jälkeen.

koronavirus
Nainen niistää.
Tartuntoja voi ehkäistä yskimällä ja aivastamalla nenäliinaan sekä huolellisella käsihygienialla. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Pohjois-Karjalassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Tartunta varmistui maanantaina illalla. Kyseessä on outokumpulaisen Kummun koulun opettaja, kertoo Outokummun kaupunki tiedotteessan. Hän on saanut tartunnan matkalla Italiassa.

Opettaja ei ole käynyt työpaikallaan Kummun koululla lomamatkansa jälkeen eikä hän ole ollut kontaktissa Kummun koulun henkilökuntaan tai oppilaisiin. Potilas on hyväkuntoinen ja eristyksessä kotona. Siun sote selvittää altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä.

Koulutyö Kummun koululla jatkuu normaalisti.

Siun soten alueella on otettu tähän mennessä runsaat kymmenen koronavirusnäytettä.

Siun sote ohjeistaa, ettei flunssaisena kannata vierailla ikäihmisten luona tai hoivakodeissa. Käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen on erityisen tärkeää.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieoireita, jotka muistuttavat influenssaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa.

Jos henkilö on matkustanut epidemia-alueella (siirryt toiseen palveluun) (THL) ja hänelle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta kahden viikon kuluessa alueelta paluun jälkeen, tulee ottaa yhteyttä puhelimitse joko omaan terveyskeskukseen tai Päivystysavun numeroon 116 117.

Päivitetty juttua 10.3. klo 10:17. Lisätty tieto, että sairastunut on outokumpulaisen koulun opettaja.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus