Kaksikko yritti tuoda yli 2000 Subutex-tablettia maahan – tuomioksi yli kaksi vuotta vankeutta

Paluumatkalla Ruotsin Tulli oli löytänyt autoon kätketyt huumaavat lääkkeet ja korvannut ne valepaketeilla.

Huumeiden kauppa ja salakuljetus
Subutextabletter.
Subutexia käytetään yleensä huumeena pistämällä sitä suoneen. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Tullen

Kaksi miestä on tuomittu ison huumelastin maahantuonnin yrityksestä vankeuteen Lapin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden mukaan ukrainalaistaustaiset miehet olivat viime marraskussa matkustaneet Suomesta Ruotsiin, ja sieltä edelleen Ranskan ja Saksan kautta Ranskaan.

Pariisissa he olivat ostaneet yli 2000 huumaavaa Subutex-tablettia Ranskasta. Huume-erästä maksettiin 10 000 euroa.

Ruotsin tulli oli pysäyttänyt kaksikon paluumatkalla Malmössä. Tullimiehet olivat löytäneet autoon kätketyt lääkkeet ja korvanneet ne valepaketeilla.

Tämä operaatio jäi miehiltä ilmeisesti huomaamatta, sillä he olivat ajaneet takaisin Suomeen Tornion kautta. Kaksikolle oli tehty kansainvälinen valvottu läpilasku eli heidän oli annettu jatkaa matkaansa. Heidät otettiin kiinni seuraavana päivä Etelä-Suomessa.

Käräoikeus ei uskonut selitystä tietämättömyydestä

Toinen miehistä tunnusti teon. Hän kertoi saaneensa tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä toimeksiannon tuoda huumeita Suomeen. Mies sanoi suostuneensa hommaan, koska hänellä oli paljon velkaa. Kuriirin työstä hän sai 2000 euron palkkion.

Toinen miehistä kiisti syytteen ja kertoi olleensa tietämätön siitä, että hänen matkakumppaninsa osti huumeita maahan tuotavaksi. Käräjäoikeus ei pitänyt miehen selityksiä uskottavina vaan katsoi kaksikon syyllistyneen yhdessä törkeään huumausainerikokseen.

Molemmat tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Tuomiosta voi valittaa ylempiin oikeusasteisiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus