1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikkeli-myyjänä aloittava Olli Marjalaakso uskoo kaupungin imagotyössä yhteiseen joukkuehenkeen

Mikkelin kehitysyhtiö Miksein Mikkeli-myyjän tehtäviin kuuluu yritysten vakuuttaminen Mikkelistä yrityksen koti- tai toimipaikkana.

Mikkeli
Mikkelin kävelykatu lokakuussa 2019, tuomiokirkko taustalla.
Arkistokuva.Esa Huuhko / Yle

Ensi viikolla Mikkelissä aloittaa työnsä uusi Mikkeli-myyjä.

Mikkeli-myyjän eli Olli Marjalaakson työtehtävinä Mikkelin kehittämisyhtiö Mikseissä on Mikkelin sijoittumismarkkinointi ja -myynti yrityksille sekä kaupungin tuotteistaminen tapahtumakaupunkina.

Marjalaakso näkee uudessa työssään yhtymäkohtia edelliseen työhönsä digitaalisia elämyksiä tuottavan OiOi Collectiven myynti- ja markkinointijohtajana.

– Yritykset eivät tee mitään päätöksiä vaan ihmiset yrityksissä, joten meidän on päästävä ihmisten kanssa kasvokkain ja yhteyksiin sekä vakuutettava heidät perustamaan uutta toimintaa Mikkeliin.

Mikkeliin noin seitsemän vuotta sitten muuttanut Marjalaakso luettelee kaupungin erottautumistekijöiksi avoimet ja välittömät ihmiset, laajan kaupunkikulttuurin sekä kohtaamispaikat ja luksusarjen, jossa palvelut ovat lähellä ja saavutettavissa.

Työn toinen osa-alue on tuotteistaa Mikkeliä tapahtumakaupunkina. Marjalaakson mukaan avainasemassa on kaupunkilaisten toimiminen yhtenä joukkueena.

– Tutkimuksessa puhutaan paikan hengestä. Jos on vahva paikan henki, kaikki tuntevat olevansa osa Mikkelin joukkuetta ja tekevät sen eteen töitä, se on pohja joka pitää pystyä rakentamaan. Vasta sen jälkeen kaikki kampanjat, Miksein ja kaupungintalolla tehtävä työ alkavat tuottaa tulosta, Marjalaakso sanoo.

Marjalaakson ensimmäinen työpäivä Mikkeli-myyjänä on ensi maanantaina.

Lue seuraavaksi