Koronavirustapaus Riihimäellä – samassa lentokoneessa tulleita mahdollisesti altistuneita kartoitetaan

Kanta-Hämeen kolmas sairastunut on työikäinen, Pohjois-Italiassa matkaillut nainen.

koronavirus
Oven yläpuolella teksti Riihimäen seudun terveyskeskus Kanta-Hämeen keskussairaala Riihimäen yksikkö
Pariskunnan tilan kehittymistä seurataan ja tarvittaessa hoidetaan yhteistyössä Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän kanssa.Miki Wallenius / Yle

Matkalta Pohjois-Italiasta palanneelta työikäiseltä naiselta on todettu koronavirustartunta maanantaina 9. maaliskuuta. Riihimäkeläinen nainen palasi Suomeen lennolla lauantaina 7. maaliskuuta.

Nainen oli matkalla yhdessä puolisonsa kanssa, joka on testattu negatiiviseksi. Puolison tilan seuraamista jatketaan.

Suomeen paluunsa jälkeen pariskunta oli ollut vapaaehtoisessa eristyksessä kotonaan, eikä muita lähikontakteja matkan jälkeen Suomessa ole. Sairastunut nainen on nyt kotieristyksessä ja puoliso määrättynä kotikaranteeniin.

Pariskunta on hyväkuntoinen ja heidän tilansa kehittymistä seurataan ja tarvittaessa hoidetaan yhteistyössä Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän kanssa.

THL kartoittaa lentokoneessa mahdollisesti altistuneita matkustajia, kerrotaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotteessa. Kanta-Hämeen keskussairaalan johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoo, että kaikkia koneessa olleita ei luokitella koronavirukselle altistuneiksi.

– THL arvioi, että sairastuneen ympärillä kaksi penkkiriviä edessä, takana ja sivuilla ovat altistuneita. Näillä istumapaikoilla olleita matkustajia pyritään ensisijaisesti tavoittamaan.

– Lisäksi otetaan huomioon, jos sairastunut on liikkunut koneen sisällä erityisen paljon. Tällöin altistuneitakin voi olla enemmän, toteaa Järvelä.

Sairastunut lapsi on parantunut

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoo Twitterissä, että koronavirustartunnan saanut hämeenlinnalainen lapsi on parantunut. Hänen kotieristyksensä päättyy tänään tiistaina.

Kanta-Hämeen keskussairaalan johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoo, että Suomessa parantuneeksi määritellään henkilö, jonka oireet ovat ohi ja toistamiseen tehty testaus on negatiivinen.

Järvelän mukaan hämeenlinnalaislapsen parantuminen on positiivinen merkki hoitotoimenpiteiden toimivuudesta.

– Hoitomuotona kotikaranteeni näyttäisi toimivan hyvin. Epäillyt on saatu testattua nopeasti ja sitä kautta lisätartuntojen määrää on pystytty rajoittamaan tehokkaasti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus