Hyppää sisältöön

Pietarsaarelainen rakennuskonserni Mäenpää konkurssiin – Miljoonia maksanut Toriparkki kaatoi konsernin

Konserni on pitkään kamppaillut talousvaikeuksissa.

Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Pietarsaarelainen rakennuskonserni Mäenpää hakeutuu konkurssiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti. (siirryt toiseen palveluun) Konserni jättää konkurssihakemuksen tänään tiistaina.

Konserni kertoo tiedotteessaan, että se on jo pidemmän aikaa kamppaillut taloudellisissa vaikeuksissa.

Suurin yksittäinen syy vaikeuksiin on Pietarsaaren maanalaisen Toriparkin rahoituksen haasteet.

Toriparkkiin on uponnut rakennuskonserni Mäenpään tytäryhtiöltä MyCapitalilta miljoonia euroja. Konsernin omistusosuus hankkeessa on suuri, 37 prosenttia.

Kolmisen vuotta sitten rakennetulla Toriparkilla on ollut matkan varrella vaikeuksia löytää asiakkaita ja varsinkin alkuvaiheessa se oli pääosin tyhjillään.

Konsernin tytäryhtiö MyCapital on investoinut merkittävillä summilla Pietarsaaren keskustaan, mutta kaikki hankkeet eivät ole toteutuneet ennusteiden mukaisesti.

Toriparkin lisäksi yhtiö on laittanut miljoonia kauppakeskus Jakob Centeriin sekä Irjalan kortteliin. Kaikkiaan se on investoinut hankkeisiin yli 12,5 miljoonaa euroa.

Asuntokaupan hidastuminen on toinen syy yhtiön maksuvalmiuden kiristymiseen.

– Yhtiölle on kallista, että taseessa on pitkään isompi asuntokanta, toteaa konsernin toimitusjohtaja Mats Mäenpää tiedotteessa.

Mäenpää kertoo, että konserni on ajautunut tilanteeseen, jossa ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin konkurssiin hakeutuminen.

– Teemme tämän ilmoituksen surullisina ja pettyneinä. Yhtiön ydintoiminta eli rakennustoiminta on ollut terveellä pohjalla. Ikävä kyllä väärin koottu pala palapelissä koitui koko konsernin kohtaloksi, Mäenpää sanoo.

Rakennuskonserni on perustettu vuonna 1999. Se on työllistänyt viime vuosina noin 30 ihmistä.