Hyppää sisältöön

Finnair peruu lisää lentoja Euroopassa koronaviruksen vuoksi – yhteensä yli 2 000 lentoa

Muutokset koskevat huhtikuuta.

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Lentoyhtiö Finnair kertoo sopeuttavansa kotimaan ja Euroopan lentoja huhtikuussa koronaviruksen takia. Yhtiö on jo aiemmin kertonut peruneensa alku vuoden aikana 1400 lentoa koronavirustilanteen vuoksi.

Nyt yhtiö kertoo vähentävänsä huhtikuussa liikennöintiään kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla ja peruu yhteensä noin 2 400 lentoa. Kaikkiaan yhtiö on perunut tänä vuonna jo 3 800 lentoa.

Myös osalla reiteistä konetyyppi vaihdetaan pienemmäksi.

Kotimaassa Finnair kertoo peruvansa kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot huhtikuussa. Yhtiö peruu useita lentoja eri puolille Eurooppaa. Lennot esimerkiksi Bolognaan, Stuttgartiin, Splitiin, Uumajaan ja Venetsiaan on peruttu maaliskuun lopusta huhtikuun loppuun, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Lentoyhtiö aikoo myös vähentää useita lentoja kotimaassa ja Euroopassa huhtikuussa. Lentojen määrät vähenevät esimerkiksi Göteborgiin, Kööpenhaminaan, Barcelonaan ja Hampuriin. Kotimaassa Finnair lentää normaalia vähemmän Ouluun, Joensuuhun, Kuopioon ja Turkuun.

Yhtiön mukaan tehdyt muutokset perustuvat siihen, miltä kysyntä näyttää huhtikuussa. Yhtiön mukaan tässä vaiheessa on vaikea arvioida, miten koronavirustilanne etenee ja miten se tulevaisuudessa vaikuttaa lentomatkustamiseen.

Voit keskustella aiheesta huomiseen keskiviikkoon kello 23 asti.

Lue myös: