1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolustusvoimat kokeilee yhteismajoitusta kolmessa varuskunnassa

Kokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Yhteismajoitus
Varusmiehen kädet.
Yhteismajoituskokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista ja edellyttää kaikkien samassa tuvassa majoittuvien suostumusta.Toni Pitkänen / Yle

Maavoimat aloittaa kolmessa joukko-osastossa keväällä ja kesällä majoituskokeilun, jossa yhteistupiin sijoitetaan yhtä paljon miehiä ja naisia. Maavoimat kertoo asiasta tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Kokeilu alkaa toukokuussa Maasotakoulun Reserviupseerikoulussa. Heinäkuussa kokeilu laajenee Karjalan ja Kainuun prikaateihin. Moni pohjoissavolainen varusmies suorittaa palveluksensa Kainuun prikaatissa Kajaanissa.

Majoituskokeilun tavoitteena on hankkia tutkimustietoa ja kokemuksia yhteismajoituksesta. Maavoimien mukaan tietoa kerätään varusmiesten toimintakyvystä, ryhmäkiinteydestä, palveluksen sujuvuudesta, tiedonkulusta, koulutustuloksista ja tilojen käytöstä.

Kokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista. Sosiaalitilat, kuten suihkut ja wc:t, ovat edelleen miehille ja naisille erilliset.

Yhteismajoituskokeilu koskee ainoastaan majoittumista kasarmilla, eikä se aiheuta muutoksia esimerkiksi maastoharjoitusten majoitusjärjestelyihin.

Lue myös:

Puolustusministeriö valmis kokeilemaan miesten ja naisten yhteismajoitusta joillakin kasarmeilla

Kainuun prikaati suhtautuu suopeasti naisten ja miesten yhteiseen majoitukseen – "Hehän ovat jo tottuneet toistensa seuraan"

Lue seuraavaksi