Eduskunta lopettaa yleisövierailut, myös Nuorten parlamentin kokoontuminen perutaan koronaviruksen varalta

Koronaviruksen vuoksi kansanedustajia on jo aiemmin neuvottu välttämään kättelyä.

koronavirus
Matti Vanhanen
Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen kertoi, kuinka eduskunta varautuu koronavirukseen.

Eduskunta varautuu koronavirukseen lopettamalla kaikki yleisövierailut. Eduskunta rajoittaa yleisötilaisuuksia muutenkin tartuntavaaran ehkäisemiseksi. Uusista varotoimista kertoi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.).

Eduskunnan puhemiesneuvosto keskusteli tiistaina koronatilanteesta.

Eduskunnan työskentelyn turvaamiseksi Vanhanen sanoi päättäneensä lopettaa opastetut vierailut Eduskuntatalossa torstaista lähtien toistaiseksi. Myöskään kansalaisinfossa ei järjestetä yleisötilaisuuksia torstaista lähtien.

Lisäksi perjantaiksi 27. maaliskuuta suunniteltu Nuorten parlamentin kokoontuminen perutaan. Vanhanen perusteli aikaista reagointia sillä, että nyt nuoret eivät joudu itse pohtimaan tullako vai eikö Eduskuntaan. Hänen mielestään on hyvä, että peruuttamispäätös tulee nimenomaan siksi eduskunnan taholta.

Koronavirus oli puhemiesneuvoston asialistalla myös viime viikolla.

Jo helmikuun lopussa puhemies Vanhanen päätti matkustussäännön muutoksesta. Kansanedustajat ja virkamiehet voivat peruuttaa jo hankitut ulkomaanmatkat, jos tartuntariski vaarantaa matkan tarkoituksen.

Eduskunnassa noudatetaan ulkoministeriön matkustusrajoituksia. Myös siivousta on tehostettu.

Lisäksi kansanedustajia on neuvottu välttämään kättelyä, ja eduskunnan terveysasema on muistuttanut kansanedustajia käsien pesusta.

Tilanteen takia eduskunnassa aloitti viime viikolla valmiusryhmä, joka seuraa jatkuvasti tilannetta ja arvioi tarvittavia toimenpiteitä. Ryhmää johtaa työterveyslääkäri ja siinä on edustus jokaiselta eduskunnan osastolta.

Eduskunnanssa ei ole toistaiseksi todettu tartuntoja, mutta SDP:n Kimmo Kiljunen ja keskustan Mikko Kinnunen ovat jääneet etätöihin varmuuden vuoksi.

Lue myös:

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni: Toistaiseksi ei ole näkyvissä, että hallitus ottaisi elvytyspaketin käyttöön

Infektiotautien erikoislääkäri Jukka Lumio: Massatapahtumien peruminen saattaa olla turhaa – “Virus jyllää kolmesta kuuteen kuukautta ja sitten se katoaa”

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Synkkä ennuste USA:n kuolemista, Euroopan suurkaupunkien ilmanlaatu parani, Suomen koulut jatkanevat etäopetusta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan