Kesätyö urheilijana kiinnostaa vaasalaisnuoria – kymmenet hakivat työllistämisstipendiä

Viime vuonna käyttöön otettu stipendi saa jatkoa tänä kesänä.

nuorisourheilu
Juoksurata ja rataviivoja
Etenkin vaasalaiset yleisurheilijat ovat hakeneet työllistämisstipendiä kesäksi. Raila Paavola / Yle

Nuorten urheilijoiden kesätyöstipendiä on haettu ahkerasti Vaasassa. Haku päättyi maaliskuun alussa. Hakijoita oli tänä vuonna 57, mikä on parikymmentä enemmän kuin viime vuonna.

Viime vuonna käyttöön otettu stipendi saa jatkoa tänä kesänä. Kesätyöraha mahdollistaa urheilijan keskittymisen harjoitteluun. Kesätyö on harjoittelupäiväkirjan pitämistä ja harjoittelusta kertomista sosiaalisessa mediassa.

Jokaisen urheilijan kesätyöpesti kestää kaksi viikkoa. Tämän vuoden palkasta ei ole vielä päätetty, viime vuonna se oli 400–600 euroa kahden viikon jaksolta.

Valittavien urheilijoiden määrästä ei ole myöskään vielä päätetty. Viime vuonna stipendin sai 22 nuorta. Heiltä kerätyn palautteen perusteella nuoret toivoisivat valintaan entistä tiukempia kriteereitä ja samalla parempaa palkkaa valittaville.

Työ tavoitteelliselle urheilijalle

Kesätyöllistämisstipendin myöntää Vaasan kaupunki yhdessä Vaasanseudun urheiluakatemian kanssa. Kesätyöraha voidaan myöntää Vaasassa kirjoilla olevalle 14–24-vuotiaalle urheilijalle. Stipendin myöntämiseen vaikuttavat merkittävästi urheilijan taso ja tavoitteet.

Viime kesän jälkeen urheilijoilta kerätyn palautteen perusteella, kaksi kolmasosaa vastanneista koki, että työllistämistuesta oli apua harjoitteluun. Urheiluakatemian toiminnanjohtaja Mikaela Ingberg haastaa myös muut kunnat aloittamaan vastaavaan toimintaan.

– Tänä vuonna tuli jonkin verran muualla kirjoilla olevilta hakemuksia, joten toivottavasti myös lähikunnat lähtisivät tukemaan urheilijoitaan vastaavalla tavalla kuin Vaasa, Ingberg sanoo.

Vaasassa pyritään samaan tuen piiriin urheilijoita monipuolisesti eri lajeista. Hakijoiden joukossa on tänä vuonna eniten yleisurheilijoita. Sen jäkeen aktiivisimmin stipediä on haettu cheerleadingista, uinnista ja telinevoimistelusta.