1. yle.fi
  2. Uutiset

Lippumäen tekojäärata Kuopiossa suljetaan jäädytyskoneiden ongelmien vuoksi – koneet korjataan ja vaihdetaan kevään aikana

Uudet jäädytyskoneet testataan Kuopion kaupungin mukaan vielä tänä keväänä, jotta ongelmilta vältyttäisiin jatkossa.

Kuopio
Luistelijoita Lippumäen tekojääradalla Kuopiossa.
Kuva otettu Lippumäen tekojääradalla vuodenvaihteessa.Keijo Salokangas / Yle

Lippumäen tekojäärata suljetaan yleisöltä koko loppukauden ajaksi, tiedottaa Kuopion kaupunki. Sulkeminen johtuu kaupungin mukaan (siirryt toiseen palveluun) (Liikkuva Kuopion Facebook-sivu) jäädytyskoneiden ongelmista.

– Yksi kolmesta koneesta on tällä hetkellä toimintakunnossa, eikä se näin lämpimässä säässä pysty pitämään rataa luisteltavassa kunnossa, kaupungilta kerrotaan.

Jäädytyskoneita korjataan ja vaihdetaan tänä keväänä. Uudet koneet testataan kaupungin mukaan vielä tänä keväänä, jotta tämän talven kaltaisilta ongelmilta vältytään jatkossa.

Muun muassa yleisluistelun SM-kisat jouduttiin perumaan Lippumäen tekojääradan jäädytysongelmien vuoksi.

Lue lisää:

Yleisluistelun SM-kisat Kuopiossa peruttu – taustalla Lippumäen tekojääradan jäädytysongelmat – kilpailunjohtaja: "Jää sulaa alta"

Myös muut Kuopion luistinradat ja kaukalot on suljettu sääolosuhteiden vuoksi.

Kuopion matkustajasataman jäärataa ei ole enää pystytty kunnostamaan isoilla koneilla, mutta kevyempi kalusto on ajanut rataa vielä läpi. Kaupunki kehottaa rataa käyttäviä varovaisuuteen, sillä tilanne jäällä voi muuttua nopeasti.

Laduista pystytään kunnostamaan ainoastaan Puijon ensilumenlatua, pesäpallostadionin lenkkiä ja Antikkalan yläpellon latuja. Tahkolla latua on auki reilut kahdeksan kilometriä.

Jäälatuja ei hoideta toistaiseksi. Tällä hetkellä jääladuilla on Kuopion kaupungin mukaan paljon vettä ja jos ennusteet toteutuvat, jäältä loppuu pian myös lumi.

Lue myös:

Lippumäen tekojääradalla Kuopiossa jäädytyskoneen tekninen ongelma – kenttä on pois käytöstä perjantaina iltapäiväkolmeen saakka

Lue seuraavaksi