1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Kehittämisyhtiö Cursor aloittaa jälleen yt-neuvottelut – koskevat nyt koko henkilöstöä

Cursor kävi edelliset yt-neuvottelut viime kesänä.

Cursor aloittaa jälleen yt-neuvottelut. Ne koskevat nyt koko henkilöstöä. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Etelä-Kymenlaakson kehittämisyhtiö Cursor aloittaa toiset yt-neuvottelut vuoden sisällä. Ne koskevat koko henkilöstöä.

Tämän hetken arvio on, että henkilöstön määrä voi vähentyä 6–9 työntekijällä.

Neuvottelut alkavat viikon päästä tiistaina ja jatkuvat vähintään kaksi viikkoa.

Edellisen kerran Cursor kävi yt-neuvottelut viime kesänä, jolloin kaksi työntekijää irtisanottiin ja kuusi osa-aikaistettiin.

Seuraavissa yt-neuvotteluissa analysoidaan yhtiön kustannusrakennetta. Yhtiö on kuntien kanssa solminut uudet pitkäaikaiset palvelusopimukset ja tavoitteena on ohjata resurssit entistä tarkemmin vastaamaan uusia palvelusopimuksia.

Etelä-Kymenlaakson kunnat ovat päättäneet pienentää maksuosuuttaan Cursorille ensi vuonna.

David Lindström aloitti Cursorin toimitusjohtajana vuoden 2018 alussa. Kuva: Cursor

Neuvotteluissa käsitellään myös vastaavaa tilannetta kuin viime vuoden yt-menettelyssä, eli vuosien saatossa kehittynyttä tilannetta, jossa vakituiset työntekijät tekevät määräaikaisia työtehtäviä.

– Kiitän lämpimästi henkilökuntaa jo tehdyistä muutoksista ja pahoittelen, että joudumme ryhtymään lisätoimenpiteisiin, sanoo Cursorin toimitusjohtaja David Lindström.

– Kuitenkin, tällä hetkellä elinkeinoelämän luottamus seudun tulevaisuuteen on vahvaa, trendit ovat kääntyneet ja Cursorin täytyy kehittyä ympäristön ja odotusten mukaan ja tukea positiivista kehitystä mahdollisimman tehokkaasti, Lindström perustelee yt-neuvottelujen aloittamista.

Cursor Oy:n palveluksessa on 47 henkilöä. Yhtiöllä on kolme päätehtävää, eli seudulla toimivien yritysten tukeminen, investointien houkuttelu seudulle sekä matkailun edistäminen.