Rock-klassikoiden suurkonsertti kerää Kokkolan Keskuskentälle 400 muusikkoa – "Halutaan tehdä jotain ennennäkemätöntä"

Konsertissa kuullaan noin 15 rock-klassikkoa ja yleisö pääsee vielä vaikuttamaan kappaleisiin.

Kulttuurikorjaamo yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Piha on vakuuttunut, että 400 soittajaa saadaan helposti kasaan. Kuva: Yle / Petri Kuikka

Kesäkuun lopulla Kokkolan Keskuskenttä muovautuu rock-klassikoiden suurkonserttiareenaksi, kun se vetää paikalle jopa 400 muusikkoa.

Ilmaiskonsertti One Big Band – Rockkola 400 on osa Kokkolan 400-vuotisjuhlaa. Soittajissa on mukana sekä ammattilaisia että harrastajia.

Kulttuurikorjaamo-yhdistyksen ideoimaan tempaukseen ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset soittajat. Myöskään soittimella ei ole väliä, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Piha.

– Haaveissa on toteuttaa ennennäkemätön konsertti, jotain mitä Pohjoismaissa ei ole nähty. Isot asiat ovat mahdollisia, kun tehdään yhdessä, hehkuttaa Piha.

Muusikoita konserttiin on tulossa jo Rokkikoulusta, Centria-ammattikorkeakoulusta ja Keski-Pohjanmaan konservatoriolta. Sen lisäksi muusikkojen keskuudessa on tapahtuman välittäjiä, jotka levittävät sanaa porukoissaan ja keräävät lisää väkeä.

Kaikkien tuntemia klassikoita

Ohjelmisto koostuu noin viidestätoista rock-klassikosta, joita yleisön on helppo laulaa. Lopullista ohjelmaa ei ole lyöty lukkoon. Yleisöäänestyskin on luvassa muutamasta kappaleesta keväämmällä.

– Varmuudella kuullaan ainakin rockyhtye Queenin We will rock you, paljastaa Piha.

Yritysmaailma on lähtenyt kiitettävästi mukaan, kiittellään yhdistyksestä.

– Ajateltiin näyttää kaikille Kokkolan mahtava potentiaali musiikkikaupunkina ja yhdistää se vielä kulttuurin ja elinkeinoelämän kanssa.

Yhteisen ohjelmiston harjoittelu on mietitty jo tarkkaan.

– Muusikot saavat ohjeet omatoimiseen harjoitteluun ja lisäksi jokainen pääsee pienryhmään, jota johtaa ammattilainen. Kappaleiden sovituksista vastaavat ammattilaiset.

Äänentoistoon satsataan budjetissa eniten.

– Tietyllä tekniikalla konsertti saadaan kuulostamaan hyvältä, laajasta kentästä huolimatta, uskoo Piha.

Kokkolan Keskuskentälle mahtuu yleisöä reilut 3 000 katsojaa.