Hyppää sisältöön

Keminmaan kunnanhallitus: kunnantalon remontista ei tule järjestää kansanäänestystä

Perusteluiden mukaan kuntalaisia on jo aikaisemmin osallistettu kuntalaiskyselyllä ja infolla.

Kunnanjohtaja Mauri Posion esitys oli, että neuvoa-antava kansanäänestys järjestetään toukokuussa ja äänestyksen toteuttamiseen varataan rahaa 25 000 euroa. Kuva: Jarno Tiihonen / Yle

Keminmaan kunnanhallituksen mielestä kunnantalon remontista ei tule järjestää kunnallista kansanäänestystä.

Tiistaina kokoontunut kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää kunnanvaltuustolle, että äänestystä ei järjestetä.

Soili Rautio esitti kokouksessa Jarmo Saariniemen ja Tuula Eilitän kannattamana, että neuvoa-antavaa kansanäänestystä ei pidä järjestää, koska rakennustoimikunta on valmistellut remonttia jo kolme vuotta.

Tämän lisäksi neuvoa-antavia kansanäänestyksiä on Raution mukaan yleensä järjestetty isommissa periaatteellisemmissa asioissa, kuten kuntaliitoksesta.

Perusteluiden mukaan kuntalaisia on jo osallistettu kuntalaiskyselyllä ja infolla. Kuntalaisille järjestettiin viime vuonna kysely kunnantalon remontista. Siinä suurimman kannatuksen sai vaihtoehto, jossa kunnanviraston valtuustosalisiipi puretaan ja muut osat peruskorjataan. Nyt kunnassa ollaan kuitenkin peruskorjaamassa koko kunnantaloa.

Lisäksi kuntalaisaloitteessa esille tulleet asiat eivät perusteluiden mukaan pidä kaikilta osin paikkansa.

Kunnanjohtaja Mauri Posion esitys oli, että neuvoa-antava kansanäänestys järjestetään toukokuussa ja äänestyksen toteuttamiseen varataan rahaa 25 000 euroa.

Keminmaassa on tehty kaksi kuntalaisaloitetta kunnantalon remontin pysäyttämiseksi. Edellinen aloite ei edennyt kunnanhallituksesta valtuustoon saakka.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).