Kajaanin kaupunki haluaa jakaa osan Loiste-kaupan tuotoista kaupunkilaisille – kaupunginjohtaja: "Olisi hyvä olla vähän jemmarahaa"

Rahaston perustamisesta luovuttiin, mutta jollain tavoin rahaa pistetään yhteiseen hyvään.

Kajaani
Kuvassa seteleitä viuhkana
Kajaanin kaupunki haluaa jakaa rahojaan yhteiseen hyvään, mutta rahastoa joustavammin. Kuvituskuva. Pxhere CC0

Kajaanin kaupunki ei sijoitakaan Loiste-kaupan tuottoja kulttuurirahastoon.

Kaupungin oli tarkoitus perustaa Kainuun rahaston alle oma rahasto, johon olisi sijoitettu 500 000 euroa Loiste-kaupan tuotoista. Rahaston tuotot olisi sitten jaettu paikallisille kulttuurin tekijöille.

Pitkän valmistelun jälkeen kaupunginhallitus tyrmäsi ajatuksen yksimielisesti kokouksessaan tiistaina 10. maaliskuuta.

– Selvisi itse kullekin, ettei tämä ole joustavin tapa hoitaa asiaa ja rahastossa tuottokin olisi jäänyt aika pieneksi. Se olisi ollut vain reilu 20 000 euroa, kaupunginjohtaja Jari Tolonen sanoo.

Kaupunki aikoo tämän vuoden aikana kartoittaa tapoja, miten Loiste-tuottoja voitaisiin jakaa esimerkiksi elinkeinoelämän ja kulttuurin tarpeisiin.

– Ajatusta ei kuopata, vaikka rahastoa ei perustetakaan. Varoja halutaan yhä käyttää yhteiseen hyvään. Mahdollisia tapoja on monia, joita tässä nyt lähdetään yhdessä miettimään, Tolonen sanoo.

Rahastoajatuksesta on nyt kuitenkin luovuttu, sillä rahastomalli todettiin kankeaksi. Päättäjät myös haluavat pitää mahdollisten avustusten myöntämispäätökset paremmin kaupungin omien toimielimien käsissä.

– Sellainen ajatus on, että olisi hyvä olla vähän jemmarahaa, jota voisi sitten jakaa tarvittaessa nopeastikin. Uskon, varoja voitaisiin käyttää aika laajalla repertuaarilla, Jari Tolonen pohtii.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus