Uunimakkaralla, kasvissosekeitolla ja kalaburgerilla mestariksi – Kajaanin Mamselli valmistaa Suomen parasta kouluruokaa

Voiton toivotaan herättävän keskustelua siitä kuinka hyvää kajaanilainen kouluruoka on.

kouluruoka
Kajaanin Mamsellin voittajatiimi Kouluruokakilpailussa
Kajaanin Mamsellin voittajatiimi Teija Partanen (vas.), Hanna Ojalehto ja Taru Kemppainen. KIMMO BRANDT/COMPIC (Kouluruokakilpailu / Continental Foods Finland Oy)

Kajaanin Mamsellin Lehtikankaan monitoimitalon yksikkö on voittanut valtakunnallisen kouluruokakilpailun. Lehtikankaalla valmistetaan ruoka kaikkiin Kajaanin peruskouluihin ja päiväkoteihin. Mamselli erottui muista kilpailijoista tasalaatuisille liha-, kala- ja kasvisaterioillaan.

Kilpailuun kuului kolme erilaista lihaa, kalaa ja kasvista sisältävää kouluruoka-ateriaa.

– Valmistimme uunimakkaraa perunapedillä, perinteisen kasvissosekeiton ja kalaburgerin, sanoo Mamsellin tuotantovastaava Taru Kemppainen.

Kemppainen kertoo palkinnon taustalla olevan jatkuvasti asiakkailta tuleva palaute, joka kehittää kajaanilaista kouluruokaa paremmaksi. Voiton toivotaan herättävän keskustelua siitä kuinka hyvää kajaanilainen kouluruoka on. Samalla Kemppainen uskoo voiton nostavan kouluruuan arvostusta.

– On hienoa saada tunnustusta siitä, että Kajaanissa on hyvää kouluruokaa.

Kilpailun myötä kajaanilaiset saavat kaikkien kilpailuun osallistuneiden reseptit ruokalistoilleen.

– Kuopio oli tehnyt perinneruokamaisen mustikkakukkosalaatti, jossa on salaattipedillä mustikoita ja paahdettuja ruiskuutiota.

Finaalissa (siirryt toiseen palveluun) (kouluruokakilpailu.fi) oli Kajaanin lisäksi Vantaa, Helsinki, Mäntsälä, Kuopio ja Rauma.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!