1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joensuu

Prisman ryöstöä tutkittu tarkoin – epäillyt liikkuneet Kontiolahdella

Prisman ryöstösaaliin suuruus on huomattava. Epäillyt ovat käyneet maanantaina ainakin huoltoasemalla Kontiolahdella.

Joensuu
Valvontakamerakuva epäillystä Prisman ryöstäjästä tankkauspisteellä.
Valvontakamerakuva epäillystä Prisman ryöstäjästä tankkauspisteellä. Itä-Suomen poliisi

Poliisi on tutkinut uutterasti tiistaina aamuyöstä tapahtunutta Joensuun Prisman murtoa.

Tutkinnassa on vahvistunut, että kaksi epäiltyä tekijää sai saaliikseen huomattavan määrän tabletteja, matkapuhelimia ja älykelloja. Ryöstösaaliin arvo on jopa kymmenien tuhansien eurojen arvoinen.

Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei itse teon toteutukseen liity muita henkilöitä.

Epäillyillä on ollut käytössään farmarimallinen sininen Skoda Fabia - merkkinen henkilöauto. Poliisin mukaan epäillyt ovat muun muassa tankanneet auton kuutostien varrella ST 1 -asemalla Kontiolahdella maanantai-illalla noin kello 17.30.

Ajoneuvon rekisterinumero on ollut tankkaushetkellä peitettynä. Poliisilla ei ole vielä käytössään epäiltyjen käyttämän auton rekisterinumeroa.

Poliisi on julkaissut netissä tekijöistä valvontakamerakuvia (siirryt toiseen palveluun) ja on kiinnostunut yleisöhavainnoista.

Poliisi toivoo, että etenkin tankkauspisteellä maanantaina epäiltyjen kanssa samaan aikaan ollut vaaleahiuksinen nainen ottaisi yhteyttä viranomaisiin.

Epäillyt ovat myös saattaneet asioida maanantaina Kontiolahden alueella esimerkiksi kauppaliikkeissä tai asuneet majoitusliikkeissä.

Havainnot voi ilmoittaa asiaa tutkivan rikospoliisin numeroon 029 541 5476, sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455.

Lue seuraavaksi