1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sanna Kämäräinen

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen haluaa lisää kannustamista: "Koko urani lähti liikkeelle hetkestä, jossa joku näki minussa hyvää ja sanoi sen ääneen"

Sanna Kämäräinen elää nyt huippu-urheilu-uransa tärkeintä – ja viimeistä vuotta.

Sanna Kämäräinen
Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen puhuu kannustamisen merkityksestä: "Koko urheilu-urani lähti siitä"
Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen puhuu kannustamisen merkityksestä: "Koko urheilu-urani lähti siitä"

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräisellä on takana useita Suomen mestaruuksia. Vuosikymmenen puolivälissä hänelle tuli selkäleikkausten takia kolmen vuoden tauko urheilu-uraan.

Tänä vuonna Kämäräinen satsaa kaikkensa kiekonheittoon. Hän tähtää Tokion olympialaisiin ja on valmis lopettamaan urheilu-uransa kauden lopussa.

– Viime syksynä kysyin itseltäni, että onko tämä se mitä minä haluan? Oli se olo, että mitä minulla on menetettävää, muuta kuin yksi vuosi elämässä. Rahaa voi tehdä vaikka loppuelämän sen jälkeen, mutta nyt on se hetki milloin pystyn vielä kilpailemaan.

Yle on kertonut aiemmin, miten Kämäräinen otti pankkilainan mahdollistaakseen unelmansa toteutumisen.

Mentorina nuorille urheilijoille

Kämäräinen on urheilu-uransa aikana myös mentoroinut nuoria urheilijoita. Tänä vuonna urheiluun panostamisen takia vähän vähemmän, mutta se on työtä mitä hän haluaa jatkaa.

– Kokoonnuimme kerran kuussa netin välityksellä ja puhuimme kaikista urheilijan elämään liittyvistä asioista. Esimerkiksi miten valmentajan kanssa voi kommunikoida. Tai vaikka miten kisassa epäonnistumisesta voi päästä eteenpäin. Monesti nuoret ovat tosi ankaria itseään kohtaan.

Kannustamisen merkitys elämässä

Kämäräinen kertoi Puoli seitsemän -ohjelmassa, että yksi jälki jonka hän haluaisi jättää elämässään on rohkaista ihmisiä kannustamaan toisia.

– Meidän pitää oikeasti kannustaa täällä toinen toistamme. Minun koko urheilu-urani lähti liikkeelle sellaisesta hetkestä, kun joku näki minussa sellaista potentiaalia jota minä en nähnyt itsessäni. Minä en ollut ajatellutkaan, että minusta olisi voinut tulla huippu-urheilija.

Kämäräisen mukaan jokainen ihminen voi kannustaa ja rohkaista muita parempiin suorituksiin.

– Mehän monesti näemme toisissa jotain tosi hyvää, mitä välttämättä emme näe itsessämme, niin sanottaisiin se ääneen joka ikinen kerta.

Katso Sanna Kämäräisen koko haastattelu Yle Areenassa:

Lue seuraavaksi