Kainuun elokuvafestivaalia ei peruta lentomotin takia – koordinaattori: "Todella huonoon aikaan, todella huono uutinen"

Festivaalin järjestävät joutuvat tekemään paljon töitä, että kutsutut kansainväliset vieraat saadaan paikalle.

elokuvafestivaalit
Four Seasons -elokuvafestivaalin projektipäällikkö Marko Karvonen nauraa tyytyväisenä.
Four Seasons elokuvafestivaalin koordinaattori ei heitä pyyhettä kehään koronaviruksen takia. Arkistokuva. Jarmo Nuotio / Yle

Kainuun Four Seasons elokuvafestivaalia ei olla perumassa, vaikka Finnair on perunut Kajaanin lennot huhtikuulta.

Festivaalin koordinaattori Marko Karvonen kertoo, että lentojen peruminen aiheuttaa festivaalille paljon lisätyötä kansainvälisten vieraiden matkajärjestelyiden suhteen.

– Tässä on nyt yritetty selvittää, miten kansainväliset vieraat saadaan tänne Kainuuseen vai saadaanko ollenkaan. Ei näitä vieraita voi Helsingistä junaan laittaa, sillä heidän aikataulunsa on hyvin tiiviitä. Todella huonoon aikaan, todella huono uutinen, Karvonen sanoo.

Festivaalin järjestäjät eivät kuitenkaan ole keskustelleen festivaalin perumisesta, vaan luottavat siihen, että asiat saadaan järjestymään.

– Olisihan se harmi, jos kansainväliset vieraat ei pääsisi paikalle, mutta ei meillä ole ollut suunnitelmia festivaalin perumisesta.

Näillä näkymin elokuvafestivaali järjestetään suunnitelmien mukaan 16.–19. huhtikuuta.

Marko Karvonen arvioi, että Etelä-Suomesta tulevien festivaalikävijöiden määrä saattaa vähentyä, mutta toivoo, että kainuulaiset löytävät festivaalin sitäkin paremmin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)