Hyppää sisältöön

Posion koulun liikuntasalin katto uhkaa sortua – Rehtori: "Katosta tippui purua ja muuta rakennusmateriaalia"

Liikuntasalin katossa oleva kantava palkki on taipunut ja osittain murtunut.

Liikuntasalia ei todennäköisesti saada vielä kevään aikana käyttöön. Kuvituskuva. Kuva: Eeva Welling

Posion koulun liikuntasalin katto uhkaa sortua. Liikuntasalin katossa oleva palkki on taipunut ja osittain murtunut, ilmeisesti katolla olleen lumen painosta. Lapin pelastuslaitoksen mukaan kyseessä on kantava rakenne.

– Laitoin liikuntasalin ja lukion tilat käyttökieltoon, Posion palomestari Kirsi Heikkala kertoo.

Lukion tiloissa keskiviikkona iltapäivällä kokoustamassa ollut henkilökunta kuuli katosta tulleet pamaukset ja hälytti apua paikalle. Koulupäivä oli jo päättynyt, mutta salissa oli lapsia pelaamassa.

– Katosta tippui purua ja muuta rakennusmateriaalia salin lattialle. Oli onnea matkassa, ettei katto tullut sisälle tai joku jäänyt alle, paikalla ollut rehtori Elina Lämsä sanoo.

Koulun katolta poistettiin illan aikana lunta, joten katto ei ole enää suuressa vaarassa sortua. Se on kuitenkin mahdollista, sanoo palomestari.

Hänen mukaansa on asiantuntijoiden tehtävä arvioida, missä on turvallista liikkua.

– Täytyy varmistaa, että jos liikuntasalin katto murtuu, se ei vie muuta kattoa mukanaa. Jos katto tippuu, vähintään paineaalto aiheuttaa vaurioita lukion puolellakin, Heikkala selittää.

Lukiolaiset opiskelevat loppuviikon kotona. Tämän päivän ylioppilaskirjoitukset on siirretty kunnantalolle.

– Jos saamme tilat käyttöön perjantaina, voimme aloittaa opetustiloissa normaalisti maanantaina, Lämsä toivoo.

Peruskoulu jatkaa normaalisti, sillä se toimii eri rakennuksessa.

Koska liikuntasalia ei todennäköisesti saada vielä kevään aikana käyttöön, myös kevätjuhlille ja lakituksille täytyy löytää toinen paikka. Kyseessä on koko kunnan ainoa sisäliikuntapaikka, joten myös muulle toiminnalle mietittäneen korvaavat tilat.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).