1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanin kaupunginteatterin ohjelmistoon klassikkoa, komediaa ja kotimainen kantaesitys

Ohjelmiston valinnassa on kuultu myös yleisön toiveita.

Kajaanin kaupunginteatteri
Kajaanin kaupunginteatteri ulkoapäin helmikuussa.
Kajaanin kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto on nyt julkistettu. Arkistokuva. Milka Krogerus/Yle

Kajaanin kaupunginteatterissa esitetään ensi syksynä jälleen yhden kotimaisen näytelmän kantaesitys.

Marraskuussa ensi-iltansa saava Hylje-näytelmä kertoo ydinperheestä ja todellisuuden kohtaamisen vaikeudesta. Näytelmän käsikirjoittaa Marie Kajava ja ohjaajana toimii Riikka Oksanen.

Kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnusen mukaan kotimaisia kantaesityksiä toivotaan Kajaaniin niin yleisön kuin teatterintekijöiden puolesta.

– Kotimaisilla kantaesityksillä ollaan mukana edistämässä kotimaista näytelmää ja tuodaan Kainuuseen myös uusia näytelmiä ja uusia tekijöitä, Kinnunen sanoo.

Muuta syksyn ohjelmistoa ovat esimerkiksi jännityskomedia Vanhan naisen vierailu sekä Niskavuori-näytelmiin perustuva näytelmä Loviisa ja Heta. Vierailevana esityksenä nähdään muun muassa kuhmolaislähtöisen Ulla Tapanisen legendaarinen stand up -esitys Lava-ammuntaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Muokkaus 12.3. klo 13.06: Näytelmän käsikirjoittaja on Marie Kajava, ei Mari, kuten aiemmin artikkelissa luki. Loviisa ja Heta-näytelmä perustuu Niskavuori-näytelmiin, ei Niskavuoren naisiin, mikä on vain yksi näisät näytelmistä.

Lue seuraavaksi