Hyppää sisältöön

Ylläs valittiin Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi

Palkinnosta kilpaili Ylläksen kanssa muun muassa Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja Levi.

Ylläksellä on panostettu kesämatkailuun viime vuosina. Kuva: Visit Ylläs

Kolarin Ylläs on voittanut Pohjoismaiden parhaan outdoor-kohteen eli ulkoilukohteen palkinnon. Scandinavian outdoor award travel -palkinnosta kilpailivat Ylläksen kanssa muun muassa Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja Levi.

Palkinto oli alun perin tarkoitus julistaa maailman suurimmassa matkailualan tapahtumassa ITB Berlinissä, mutta tapahtuma peruttiin koronaviruksen johdosta. Kansainvälisistä matkailualan ammattilaisista koostuva raati kokoontui tästä huolimatta ja palkinto julkistettiin tällä viikolla.

– Ylläs on uusinut brändinsä vuonna 2017 ja siitä lähtien olemme tehneet systemaattisesti töitä sen eteen, että meidät tunnettaisiin ympärivuotisena matkakohteena. Viime vuoden retkikohdepalkinto ja nyt tämä tunnustus kertovat, että olemme tehneet oikeita asioita, Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma sanoo tiedotteessa.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston etelälaidassa sijaitseva Ylläksen matkailukeskus on kehittänyt kesämatkailutuotteita jo vuosia. Viime vuonna Ylläs valittiin Suomessa vuoden retkikohteeksi.

Ylläksellä voi esimerkiksi patikoida, maastopyöräillä, meloa ja kalastaa.

.
.