1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Isomäki, Pori

Porin Isomäkeen suunnitteilla muun muassa uusi palloiluhalli – koko alue halutaan uusia seuraavan 20 vuoden kuluessa

Alueelle aiotaan muun muassa rakentaa uusi palloiluhalli, katettu luisteluareena ja uusia harjoitusjäähalleja.

Uudet rakennukset ovat kuvassa valkoisella. Vasemmalla ylhäällä katettu luisteluareena, keskellä uudet harjoitusjäähallit ja alimpana uusi palloiluhalli. Kuva: Arkkitehdit MY

Porin Isomäen alueelle on suunnitteilla massiivinen uudistus.

Alueelle aiotaan muun muassa rakentaa uusi palloiluhalli, katettu luisteluareena ja uusia harjoitusjäähalleja.

– Lähtökohtana suunnittelulle on ollut hakea paikka uudelle palloiluhallille, kertoo vs. rakennuspäällikkö Sanna Välimäki Porin kaupungilta.

Palloiluhallia suunnitellaan alueelle, jossa on tällä hetkellä harjoituskenttiä. Niillä treenaavat muun muassa pesäpallojuniorit. Palloiluhallin lisäksi suunnittelussa on haettu ideoita, mitä muita toimintoja Isomäessä voisi olla ja mitä kaupunkilaiset sinne toivovat.

– Uutena on toivottu esimerkiksi erilaisia street-lajeja kuten katukorista ja kiipeilyseinää, Välimäki kertoo.

Palloiluhalli tulisi kentälle, jossa tällä hetkellä harjoittelevat muun muassa pesäpallojuniorit. Kuva: Rami Koivula / Yle

Tekojäärata muuttaisi

Suunnitelman mukaan nykyinen tekojäärata purettaisiin ja se siirtyisi Karhuhallin ja valtatie 8:n väliselle alueelle. Nykyisen tekojääradan tilalle tulisi harjoituskenttiä, johon siirtyisivät muun muassa palloiluhallin tieltä pesäpallojuniorit.

– Rakentamissuunnitelmia ei vielä ole. Tässä vaiheessa on hahmoteltu tilavarauksia, Sanna Välimäki sanoo.

Koko alueen uusiminen on pitkän aikavälin suunnitelma, puhutaan jopa 20 vuodesta. Palloiluhalli on listalla ensimmäisenä ja tavoitteena on, että siellä päästäisiin pelaamaan jo kahden tai kolmen vuoden kuluttua.

– Salibandyn pelaamisen olosuhteet ovat tällä hetkellä Porissa huonot.

Suunnitelmalle ei ole vielä tehty kustannusarviota. Sanna Välimäen mukaan ideoita on esitelty Porin päättäjille ja vastaanotto on ollut myönteinen.